Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Elhagyatott helyek: San Zhi - luxus nyaralók

2010.04.12. 11:19 Qeki

Útnak indítjuk Elhagyatott helyek sorozatunkat, melyben bemutatjuk a világ legérdekesebb lakatlanná vált városait, épületeit. Számos oka lehet annak, hogy egy hely elhagyottá/elhagyatottá válik. Egyes helyek a természet erejének esnek áldozatul, földrengések vagy cunamik formájában, mások katonai tevékenységek következtében válnak lakatlanná, vagy csak egyszerűen elvesztik hasznosságukat, mint a bányavárosok. Néhány közülük kedvelt turista célpont lesz, mások örökre a feledés homályába merülnek. Míg egyesek az elhagyatott helyek láttán félelmet, borzongást éreznek, mások kíváncsi érdeklődéssel fordulnak, egy-egy ilyen épület vagy város felé, hogy megismerhessék történetüket. Ha olvastál vagy jártál egy érdekes helyen, amit szívesen megosztanál velünk, küld el nekünk ide:vilagutazoblog@gmail.com

Taiwan északi partvidékén San Zhi-ban épült, UFO-ra vagy óriás Smarties cukorkákra hasonlító épületeket eredetileg luxus nyaraló központnak tervezték, hogy a tehetős városlakók a hétvégét egy nyugalmas helyen tölthessék. Bár klasszikus értelemben nem nevezhető elhagyatott helynek, mivel soha nem készült el, mégis megérdemel néhány szót. Az 1970-es évek végén egy gumigyártó cég tervei alapján készültek el az első házak, ám a 80-as évek energia válságában tönkremenő cég nem tudta befejezni az építkezést. 1989-ben a félig kész épületkomplexumot egy ingatlanfejlesztő cég vette meg és egy 5 csillagos szállodakomplexumot akart létrehozni jacht kikötővel, de alig egy évvel később a befektetők közötti széthúzás következtében az építkezés újra leállt. A mai napig is számos történt kering arról, hogy pontosan mi lehet az oka annak, hogy az építkezést nem fejezték be. A legnépszerűbb történet szerint néhány rejtélyes halálos baleset áll az ügy mögött. További okok között szerepel a pénzhiány és a munkaerőhiány. Az építkezés befejezésére vagy a romok eltakarítására máig nem vállalkozott senki, hogy miért azt nem tudni. A helyiek úgy tartják, hogy a meghalt munkások szellemei azóta is kísértenek az üdülőközpontban és a nyugtalan lelkeket nem jó zaklatni. A máig is különleges látványt nyújtó épületegyüttes mára turista attrakcióvá nőtte ki magát.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr131914052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Horizont 2010.04.12. 17:31:17

Ez így elég félelmetes hely!Kár érte.

Perkele 2011.05.20. 12:30:11

micsoda romkocsmákat lehetne nyitni :)

ivrilider 2011.09.17. 23:19:59

olyan ez, mint a mézga gézában a mag-lak. pont:

www.youtube.com/watch?v=lqqZXTAPCo8
süti beállítások módosítása