Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Foci VB 2010: Végső visszaszámlálás

2010.06.10. 10:35 Qeki

Holnap kezdődik a 2010-es labdarúgó-világbajnokság, melyen az eseményt megrendező Dél-afrikai Köztársaság 32 csapatot lát vendégül. Mikor hat évvel ezelőtt kiderült, hogy az afrikai ország elsőként rendezheti meg a kontinensesen az idei eseményt, lázas készülődésbe kezdtek. Azóta elkészült öt új stadion és további ötöt korszerűsítettek, eközben fejlesztették a tömegközlekedést. A múlt hét óta folyamatosan érkeztek a csapatok és persze a több millió szurkoló a világ minden tájáról, hogy egy hónapot a foci bűvöletében töltsenek. A helyiek pedig az utolsó simításokat végzik, hogy a pénteki megnyitóra minden a helyén legyen.
 

A készülődés utolsó pillanatait megörökítő fotókkal (több kép itt) és a VB hivatalos dalával „Waka Waka (This Time For Africa)”, melyet Shakira, kolumbiai énekesnő és a dél-afrikai Freshlyground zenekar tolmácsolásában hallhatunk, kívánok mindenkinek jó szurkolást!
 

 

 

 

 

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr902071026

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Eközben a VB színhelyén... 2010.06.11. 08:49:31

Bár Dél-Afrikában már hosszú évekkel ezelőtt végetért az apartheid, azért még most is előfordul sokszor, hogy a Nagy Fehér Vadász szopatja a benszülötteket. Nézzétek csak:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bozoa 2010.07.17. 22:43:57

Jó volt a VB, de hogy pontosítsunk, csak 31 csapatot lát vendégül Dél-Afrika.
süti beállítások módosítása