Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Kőerdő Bulgáriában

2014.09.24. 08:00 Qeki

Bulgáriában, Várnától 20km-re nyugatra található egy egyedülálló különlegesség: A Kőerdő (bulgárul:Pobitite Kamani „lecövekelt kövek”). Évmilliókkal ezelőtt tenger borította ezt a tájat, s miután a tenger kb. 50 millió évvel ezelőtt visszahúzódott, tengeri üledékek (homok, homokkő és mészkő) maradtak vissza. Ebből a tengeri mészkő üledékből alakult ki ez az egyedi hangulatot árasztó, kőoszlopokkal teletűzdelt sivatag.

oszlopok6.JPG

A kőerdő közepén található egy "mágikus" kör a kövekből kirakva az évezredes néphiedelem szerint a kör egy hatalmas energiaforrás, ahol feltöltődhetünk pozitív energiával. Szent helyként tisztelték a trákok, a rómaiak és a bolgárok pogány ősei is. 

fotós az energiakörben.JPG
Távolról görög oszlopcsarnok maradványainak tűnnek ezek a homokkő oszlopok, de ez csak a természet játéka, a szél és az eső érdekes formákat alakított ki a sok-sok év során. Az oszlopok átlagosan 1-2 méter átmérőjűek, egyes oszlopok magassága a 10 métert is eléri.

Írta és fotózta: Béres Attila



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr766725701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása