Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Nyaralószoba téli depresszióban szenvedőknek

2010.11.28. 10:31 Qeki

A hétvégén a városlakók számára is lassan láthatóvá válik a tél egyértelmű jele, a hó. Ez pedig jó hír, mert ha van valami jó a télben az a hó. A sötét hideg reggelek, a rövid nappalok és a borongós időjárás szerte a világban milliók életét keseríti meg. A szezonálisan felmerülő téli depresszió ma már az orvostudomány által is elismert betegség, melynek fő tünetei: a lehangoltság, álmatlanság, koncentrációs problémák stb. Az egész állapot kialakulása pedig a fényhiányra vezethető vissza. Ha valaki sötétben indul reggel dolgozni egy irodába és szintén sötétedés után indul haza gyakorlatilag egy percet sem töltött  természetes fényben.
Szakértők szerint minimum napi két óra természetes fényre lenne szüksége a szervezetnek az egészséges működéshez. Tehát megoldást nyújthat a "fényterápia".

Londonban már alkalmazzák az úgynevezett Real Sunlight kezelést, melynek keretében a feltöltődésre kialakított helyiségben öt nagyméretű fénydoboz található, melyben a napfényhez legközelebb álló spektrumú izzók adják a fényt. A fénydobozok napi 30-90 perces használatával elhitethetjük testünkkel, hogy természetes fényben tartózkodunk. A páciensek 50 fontért tölthetnek el egy órát a füvet imitáló, nyugággyal felszerelt szobában, ahol közben kedvenc nyaralóhelyük képeit nézegethetik.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr952478417

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syolos 2010.11.29. 18:58:55

Szomorú világ, lassan a Szárnyas fejvadászban érzi magát az ember :(
süti beállítások módosítása