Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Himeshima - Japán gyöngyszeme

2011.01.28. 08:11 Qeki

Az alábbi posztban Japán egyik különleges gyöngyszemét, a Hercegnőszigetet ismerhetjük meg Firkász jóvoltából!

Üdv Mindenkinek! Egy gyöngyszemet szeretnék bemutatni Japánból. Szűkülő léptekben: Kyushu, Oita prefektus, Usa város, Imi kikötő és onnan komppal 20 perc Hercegnősziget (Himeshima - 姫島), este 6-kor indul az utolsó járat (mindkét irányban). Gondot okozhat eljutni Imi-ig, ha nincs autó. Ha van, itt kell lefordulni:



 

Érdemes a kocsit Imi-ben hagyva kerékpárt bérelni, a kölcsönző rugalmas nyitvatartású (előfordulhat, hogy ebédidőben zárva vannak). Durrdefekt esetén sem kell kétségbe esni: elég egy telefon és a főnökasszony eltol egy új biciklit az adott helyszínig - ez sokat elárul a helyiek szolgálatkészségéről, egyúttal a sziget méretéről. A bolt macskaugrásnyira van a kikötőtől, de ezt mondani sem kellett volna.


 

Mégis miért menjünk? A kérdés jogos és szinte megválaszolhatatlan. Derült időben - és mindig az van - pazar kilátás, parányi világítótorony egy kis világháborús harcászati szereppel ha valakit ez motivál, végtelen nyugi, rengeteg cica. Ami nincs, az a Japánban szinte mindenütt fellelhető éjjel-nappali – konbini, az angol convenience store-ból - (az info az országot (valamelyest) ismerőknek beszédesebb).

Nyáron kipingált arcú gyerekek fesztiváloznak Himeshima-n, október közepén pedig Imi tőszomszédságában, Kunimi-ban a Kebesu tűzfesztiválon maszkos férfiak parádéznak.
 


 


 

Mindenki mérlegeljen maga, én az őszt javaslom az elviselhetőbb klíma okán. Remélem sikerült az érdeklődést felkelteni, legalább egy google erejéig.

Szöveg és képek: Firkász



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr842619833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása