Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Repülés régen és ma

2012.11.22. 08:53 Qeki

Gondolkoztatok már azon, hogy az elmúlt néhány évtizedben vagy akár csak az elmúlt néhány évben milyen gyökeres változásokon ment át az utazás, de különösen a légi közlekedés? A változások egy része pozitív, míg más részük sok kívánnivalót hagy maga után.

Hosszadalmas repülőtéri biztonsági átvilágítás, a szigorú korlátozások mit vihetsz fel a gépre és mit nem, gyakori késések, poggyászproblémák és még sorolhatnánk.

A fapados légitársaságok megjelenése előtt a repülés a jegy áráért egy all-inclusive dolognak számított étellel, itallal, és minden egyéb kényelmi szolgáltatással. Mára azonban a költségek drasztikusan megemelkedtek, amit reptéri illetékként (biztonsági szolgálat, repülőgép-karbantartás és -javítás, üzemanyag-pótdíjat, biztosítási díjat) beépült a jegy árába. Ám ezen felül mindenért külön kell fizetni az italtól a poggyászon át a helyekig, szerencsére még a WC-ért nem, de ugye erre is volt próbálkozás.

Az alábbi kis képregény remekül illusztrálja az előbb említett változásokat.

Nagyításért kattints a képre!

Repülés régen és ma.jpeg

Abban az időben mikor a repülés, mint utazási forma elindult hódító útjára még luxusnak számított, szertartásosan készülődtek az emberek az útra, mert különlegesen szerencsésnek érezhették magukat, hogy repülhetnek. Az elmúlt évtized(ek)ben a világ felgyorsulásával a légi közlekedés is csak egy tömegközlekedési formává vált, elveszítve varázsát, ellenben sok embernek lehetőséget adva, hogy repülhessen.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr704919431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Máté Telek 2013.11.23. 11:11:53

gyerekek! örüljünk hogy repülhetünk!!! létezik first meg business class is tudtommal :)
süti beállítások módosítása