Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Az Island Peak meghódítása

2013.02.07. 09:07 Qeki

A világ leghíresebb túraútjáról, ami a Mount Everest alaptáborba vezet már olvashattatok nálunk. Ma megismerhetitek a 6189 méter magas Island Peak túrát.

Island Peak.jpg
Az Everest alaptáborból a 4400 méteren lévő Dingbocheig kell leereszkedni, ahol a Chukhung-völgyből már elénk tárul az Island Peak csúcsa.

Island Peak6.jpg
Imja Tse csúcsot 1951-ben Eric Shipton keresztelte Island Peak-re, mert a völgyből nézve egy jégtengerből kiemelkedő sziget látványát nyújtja.

Island Peak1.jpg
A 6189 méteres Island Peak meghódítása már igazi magashegyi kaland mind fizikailag mind technikailag. Chukhungon keresztül vezet az út az Island Peak 5000 méter feletti alaptáborába, ahonnan elkezdődik az út utolsó szakasza a magaslati táboron keresztül, gleccsermezőkön át. A csúcstámadóknak a gerinc eléréséhez még egy 70 fokos hó/jégfallal is meg kell küzdeniük, hogy végül mámorító boldogságban élvezzék a csúcsról a panorámát. Élménybeszámoló az Island Peak meghódításáról és további fantasztikus fotók!

Island Peak3.jpg

Island Peak4.jpg

Island Peak5.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr285066991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása