Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Felfedezésre váró helyek Ázsiában: Nantou

2013.10.29. 08:42 Qeki

Hol található? Nantou megye Tajvan szigetének szívében található, annyira, hogy ez az egyetlen olyan megye az országban, amelynek nincs tengerpartja.

Mi a vonzereje? Ez az ország mezőgazdasági központja, és mint ilyen, egészen más - békésebb, nyugodtabb - képet mutat, mint a felhőkarcolókkal megtűzdelt tengerparti városok.

Miért pont ide? A legkedveltebb úti cél errefelé a Sun Moon tó, amely kiváló kikapcsolódást nyújthat a horgászatot, hajózást és más vízisportokat kedvelők számára, de megtalálják itt számításukat a kerékpárosok, túrázók is. Tajvan polgárai is kedvelik a vidéket gasztronómiai különlegességei, a friss, helyben termelt élelmiszerek miatt: a környék farmjait akár meg is lehet látogatni. Nantou megyében található a sziget legmagasabb hegycsúcsa, a Mt. Yushan is.

Mikor menjünk? Az októbertől januárig terjedő időszakban az időjárás igen kellemes. Érdemes viszont elkerülni a nagyobb helyi ünnepeket, például a kínai újévet (január/február), a Ching Ming ünnepet (április), a szeptemberi őszünnepet - kivéve, ha jó előre foglal magának szállást az utazó, és nem bánja, hogy nagy a tömeg.
Hogyan menjünk? Szinte minden nagyobb településről indul autóbusz Nantou-ba, de a legnagyobb élményt a vonatozás nyújtja Ershui városából Checheng állomásig: ezen az útvonalon lehet a leginkább gyönyörködni a táj szépségeiben. Checheng állomás egyébként közel van a Sun Moon tóhoz.
Hol legyen a szállás? A Skylight B&B hotel közvetlenül a tó partján található. Leginkább a tiszta szobákat és a gyönyörű kilátást emlegetik a látogatói visszajelzések. A Fleur De Chine Hotel családbarátságáról híres, a készséges személyzet akár hajótúrákat is leszervez a vendégek számára.
Tippek utazóktól. Akik már jártak itt, azt mondják, hogy mindenképp érdemes kipróbálni a
kabinos libegőt (kötélpályás felvonó, a szlovákiai sípályákon lanovkának nevezik ezt a szerkezetet).
Mások szerint érdemes egy napfelkeltét is megtekinteni, mert szép látvány, ahogyan a nap szinte
megszületik a nyugodt vizű tóból.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr445601322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása