Az angol fotós Neil Setchfield három évig járta a világot a legbizarrabb ételek után kutatva. Horrorisztikus világkörüli gasztronómiai túrájának végén elkészítette Yuck! The things people eat című könyvét, mely fejezetekre bontva mutatja be a tengeri élőlényekből, emlősökből, hüllőkből, rovarokból stb. készült több mint 100 különleges csemegét a Fülöp szigetektől Ausztrálián át Peruig. A könyv célja annak bizonyítása, hogy az étel ízletessége elég szubjektív dolog.
Az egész történet akkor kezdődött, amikor sült tarantulát vásárolt egy kambodzsai árustól... Íme, néhány fotó ízelítőül a könyvből.
Az európaiak a rovarokat nem tekintik tápláléknak, szemben számos afrikai, dél-amerikai és ázsiai néppel. Thaiföldön közkedvelt a szöcske, sáska, tücsök és a hangya, ezeket a magas fehérje- és alacsony zsírtartalmú rovarokat piacokon sütve-főzve árulják.
A franciák a békacomb elkészítésének mesterei Európában, de van ahol nincs szükség semmi különlegességre ahhoz, hogy a képen látható rántott folyami béka egyben is népszerű rágcsálnivaló legyen, mint Délkelet-Ázsiában.
Stargazy pite Cornwallban, Angliában, hagyományos ételnek számít. Tulajdonképpen szardínia tésztában sütve, melyeket úgy rendeznek el, hogy a hal feje és farka kikandikáljon a megsült tésztából.
Italok tekintetében is számos különlegességgel találkozhatunk. Míg nálunk barack vagy egyéb gyümölcs kerül a pálinkába, addig az ázsiai országokban kígyó. A még élő kígyót belerakják az üvegbe majd rizspálinkával vagy egyéb alkohollal feltöltik. A kígyón kívül gyakori vendég a skorpió is az üvegben, mely állítólag fokozza a nemi vágyat.
A sült veréb is sok helyen ínyencségnek számít. A verebeket megfojtják, hogy a vérük a testükben maradjon, ettől állítólag különlegesen ízletes, majd megkopasztják, kibelezik őket és nyársra húzva faszénen megsütik.
A balut vagyis a főtt kacsa embrió több ázsiai ország köztük Fülöp-szigetek, Vietnam és Kambodzsa kedvence. Normál körülmények között 28 nap elteltével kelnek ki a kiskacsák a tojásból. A balut állítólag a 17 napos embrióból a legfinomabb, mikor már érezhető a csontozata, sőt tolla is van. A tojásokat keltetik, megfőzik, majd szójaszóssal és almaecettel fogyasztják.