Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Fúj! Dolgok, amiket az emberek esznek

2010.10.21. 09:23 Qeki

Az angol fotós Neil Setchfield három évig járta a világot a legbizarrabb ételek után kutatva. Horrorisztikus világkörüli gasztronómiai túrájának végén elkészítette Yuck! The things people eat című könyvét, mely fejezetekre bontva mutatja be a tengeri élőlényekből, emlősökből, hüllőkből, rovarokból stb. készült több mint 100 különleges csemegét a Fülöp szigetektől Ausztrálián át Peruig. A könyv célja annak bizonyítása, hogy az étel ízletessége elég szubjektív dolog.
 

Az egész történet akkor kezdődött, amikor sült tarantulát vásárolt egy kambodzsai árustól... Íme, néhány fotó ízelítőül a könyvből.


 

Az európaiak a rovarokat nem tekintik tápláléknak, szemben számos afrikai, dél-amerikai és ázsiai néppel. Thaiföldön közkedvelt a szöcske, sáska, tücsök és a hangya, ezeket a magas fehérje- és alacsony zsírtartalmú rovarokat piacokon sütve-főzve árulják.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A franciák a békacomb elkészítésének mesterei Európában, de van ahol nincs szükség semmi különlegességre ahhoz, hogy a képen látható rántott folyami béka egyben is népszerű rágcsálnivaló legyen, mint Délkelet-Ázsiában.

 

Stargazy pite Cornwallban, Angliában, hagyományos ételnek számít. Tulajdonképpen szardínia tésztában sütve, melyeket úgy rendeznek el, hogy a hal feje és farka kikandikáljon a megsült tésztából.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Italok tekintetében is számos különlegességgel találkozhatunk. Míg nálunk barack vagy egyéb gyümölcs kerül a pálinkába, addig az ázsiai országokban kígyó. A még élő kígyót belerakják az üvegbe majd rizspálinkával vagy egyéb alkohollal feltöltik. A kígyón kívül gyakori vendég a skorpió is az üvegben, mely állítólag fokozza a nemi vágyat.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sült veréb is sok helyen ínyencségnek számít. A verebeket megfojtják, hogy a vérük a testükben maradjon, ettől állítólag különlegesen ízletes, majd megkopasztják, kibelezik őket és nyársra húzva faszénen megsütik.
A balut vagyis a főtt kacsa embrió több ázsiai ország köztük Fülöp-szigetek, Vietnam és Kambodzsa kedvence. Normál körülmények között 28 nap elteltével kelnek ki a kiskacsák a tojásból. A balut állítólag a 17 napos embrióból a legfinomabb, mikor már érezhető a csontozata, sőt tolla is van. A tojásokat keltetik, megfőzik, majd szójaszóssal és almaecettel fogyasztják.

képforrás



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr542387871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Első mohikán 2012.05.12. 23:56:58

"A még élő kígyót belerakják az üvegbe majd rizspálinkával vagy egyéb alkohollal feltöltik."
Ezek után a kígyó -pápaszemes kobra- haláltusájában szépen feltekeredik, látványosan kitárja a nyaki pápaszemét és még a nyelvét is kidugja, hogy később jól mutasson az üvegben...Aha.

JanDítě 2013.10.22. 07:33:24

mennyivel jobb vagy gusztusosabb az, hogy a fehér "felvilágosult"ember a saját belébe töltött állattal táplálkozik??? a 200Ft/kiló parizerről már nem is szólva..ha választani kéne inkább szöcskét ennék mint parizert.
süti beállítások módosítása