Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Extrém karácsonyfák

2011.12.26. 17:35 Qeki

Egy átlagos karácsonyfa ismertetőjegyei: középmagas, zöld, rövid  tűlevelek, számos színes gömböt, szaloncukrot, égősort és egyéb figyelemfelkeltő dolgokat visel. Nézzünk most néhány igazán különleges, egyedi karácsonyfát.

 

Rio de Janeiróban a Rodrigo de Freitas lagúnában látható a világ legmagasabb úszó karácsonyfája.  A 542 tonnás és 85 méter magas acélszerkezeten 3,3 millió zöld égő világít. A különleges karácsonyfára összesen 105 kilométernyi izzófüzért tekertek fel, hogy még szebbé tegyék a szerkezetet. Az úszó karácsonyfát idén 16. alkalommal állítottak fel, 1996-ban még csak 48 méteres volt, azóta  85 méteresre "nőtt".

 

A világ legnagyobb karácsonyfájának az olaszországi Gubbio fáját tekintik, bár ez nem igazi fa, hanem csak egy több száz izzóból álló 800 méter magas installáció a Monte Ingino hegy oldalában. A gubbiói karácsonyfát 1981 óta minden évben önkéntesek építik fel. Az 1300 négyzetméternyi területen elterülő fának 300 zöld lámpa rajzolja ki a körvonalát.. Idén XVI. Benedek pápa kapcsolta fel a világítást.

 

A világ legdrágább karácsonyfája, Tokióban a Ginza Tanaka ékszerüzletben áll. A 2,5 méter magas 12 kilogramm színarany karácsonyfát World Records Academy  a világ legértékesebb karácsonyfájának minősítette. A 60 színarany szívvel díszített fa 1,95 millió dollárt, vagyis több mint 400 millió forintot ér.

 

Németország karácsonyi vásárai mindig nagyon hangulatosak, az egyik legnagyobb  vásárt Dortmundban rendezik meg, melynek éke egy 45 méter magas karácsonyfa vagyis inkább egy 1700 fából álló óriásfa, melyen 40 000 égő világít.

 

Kaunasban, Litvániában  a 13 méter magas karácsonyfát 40 000 újrahasznosított palackból készítették el. Éjszaka a karácsonyfát belülről világítják meg, így egy smaragdzöld fenyőhöz hasonlít.

 

A londoni Saint Pancras nemzetközi pályaudvar várótermében építették meg a világ legnagyobb LEGO karácsonyfáját. A LEGO hivatalos építészeinek két havi munkájának eredményeként épült meg a karácsonyi csoda. A 12,2 méter magas fa,172 ágát több mint ezer, szintén legóból készült „gömb” díszíti.  Az egész fát apró LED lámpácskák borítják fényárba.


Santa Monica híres bevásárlókocsi karácsonyfája 33 méter magas  és 86 bevásárlókocsi alkotja.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr463497172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása