Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

2026-ra elkészülhet a Sagrada Família

2013.09.29. 09:04 Qeki

Antonio Gaudí neve összeforrt Barcelonával, kiváltképp monumentális alkotásával a Sagrada Famíliával. Az organikus építészet megalapítójának egyedi stílusát, kézjegyét minden munkáján megcsodálhatjuk.
A Sagrada Família építése 1882-ben kezdődött, Gaudí halála óta kilenc építész vezette a munkálatokat a soha véget nem érő projektben.

Sagrada Familia.jpgmarathoniano

A Jövő Templomának is nevezett mestermű elkészültének végső időpontját jelenlegi építésze, Jordi Faulí Gaudí halálának 100. évfordulójára, vagyis 2026-ra teszi. A videón 3D-s modellezésben mutatják meg a 172 méter magas tornyot, és a ma még befejezetlen főhomlokzatot. Azt hogy a végleges változat mennyire egyezik meg Gaudí eredeti elképzeléseivel és terveivel nehéz pontosan megmondani, ugyanis az 1936-os tűzvészben minden terv megsemmisült.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr865538087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása