Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

A legérdekesebb repülőtéri attrakciók

2010.04.08. 11:13 Qeki

A repülőgépes utazás során a legnehezebben azokat a hosszú órákat kibírni, míg egy-egy átszállásra várunk. Természetesen számos bolt és étterem áll rendelkezésünkre, de ha ennél különlegesebb kikapcsolódásra vágyunk, bizonyos reptereken erre is van lehetőség.

Dubai Nemzetközi Repülőtér
 

Tombola - Kipróbálhatjuk szerencsénket, a különböző áron vásárolt tomboláért mesés nyereményekkel gazdagodhatunk. A 139 dolláros tomboláért akár olyan luxusautókat is nyerhetünk, mint egy Aston Martin vagy egy Porsche 911, de ha nem sajnáljuk a pénzt 274 dollárért akár dollármilliomosok is lehetünk.

 

Tokió, Narita Nemzetközi Repülőtér

 
Oxigénbár -A reptéren lehetőségünk van egy oxigénbárban feltöltődni, ahol 6 dollárért 10 percig aromákkal (eukaliptusz, mentol, fahéj) dúsított oxigént lélegezhetünk be. (méghogy a levegő ingyen van :) ) A megnövekedett oxigén szint szervezetre gyakorolt jótékony hatásai (enyhíti a fejfájást és serkenti az éberséget) pedig igazán jól esnek egy hosszú repülőút előtt vagy után.

Vancouver Nemzetközi Repülőtér
 

Akvárium - A vancouveri reptéren egy hatalmas akvárium várja a nézelődőket, amely mintegy 850 tengeri állatnak és növények szolgál otthonául. A virágállatok, tengeri csillagok mellett az emeleten egy külön tartályban 100 medúza is látható.

Hong Kong Nemzetközi Repülőtér


4D-Mozi - Ha azt hisszük Ázsia legnagyobb 4-D mozija valamelyik nagyvárosban van, tévedünk. A reptér egy 360 férőhelyes színházzal rendelkezik, ahol a különleges hatásokat, mint például szelet, ködöt, vízpermetet is élvezhetjük a 3D-s film mellett.

 

 

Sao Paulo,Guarulho Nezetközi Repülőtér

Fogorvos - A fogorvosra bárhol és bármikor szükség lehet, de ha nincs semmi problémánk, akkor is ellátogathatunk várakozás közben egy fogfehérítésre a brazil reptéren. Az amerikai turisták között igen népszerű a szolgáltatás, mert az otthoni árak töredékéért varázsolhatnak maguknak gyönyörű mosolyt.

Charles de Gaulle Nemzetközi Repülőtér
 

Videojáték sarok - A játékos kedvű utasok és természetesen a gyerekek kedvenc helye a párizsi reptér ezen része, ahol számos Sony PS3 áll rendelkezésükre, hogy elmerüljenek a videó játékok világába.

 

 

London Heathrow Repülőtér
 

Régészeti leletek - A 5. terminál építése közben fedeztek fel egy 115 hektáros régészeti kincseket rejtő területet. 80 régész közremüködésével a leleteket kimentették, melyek nagy része a környékbeli múzeumokba került, de néhány darabot a repülőtér látogatói központjában állítottak ki.

Singapore, Changi Nemzetközi Repülőtér
Pillangó kert - A pillangó kert, mintegy 47 lepkefajnak ad otthont, emellett, húsevő növényekkel, kancsókákkal és egyéb egzotikus növényekkel is találkozhatunk. A oktatási sarokban behatóbban megismerhetjük a pillangók életét, Ha szerencsénk van, láthatjuk, egy pillangó első szárnycsapásait a bábból való kibújást követően.

 

 

Toronto, Pearson Nemzetközi Repülőtér
Dinoszaurusz kiállítás - A nemzetközi érkezési területen az utazókat egy késő jura kori kép fogadja, ugyanis a Royal Ontario Múzeum jóvoltából két dinoszaurusz csontvázat (Allosaurus, Othnielia) állítottak ki, mely 2012 végig lesz látható. Nem ez az egyetlen reptér Észak-
Amerikában, ahol dinokkal találkozhatunk (Chichago- Brachiosaurus, Atlanta- Yangchuanosaurus).
 

 

Amszterdam, Schiphol Nemzetközi Repülőtér
Múzeum - Amszterdam első számú művészeti és történelmi múzeuma a Rijksmúzeum, 2002-ben nyitotta meg a világ első repülőtéri múzeumát. Állandó gyűjtemény mellett, mely ízelítőt ad a XVII. századi holland mestereinek műveiből időszaki kiállításokat is tartanak. A belépés ingyenes.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr961903882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FencerNusy 2010.06.16. 00:18:58

A San Francisco Airport-on a Metropolitan Museum of Science-nek van egy-két aprósága kiállítva, mint pl. egy gőztornádó - én személy szerint csak ezt láttam a belföldi tranzitban.
süti beállítások módosítása