Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Wörthi-tó - az "Alpok Riviérája"

2010.04.16. 09:40 Qeki

A Wörthi-tó Ausztria legdélibb részén Karintia tartományban található, közel az olasz és szlovén határhoz. Karintia tökéletes kikapcsolódási hely, ahol egyszerre hódolhatunk a hegymászásnak a Karavankák hegyláncainak köszönhetően vagy a vízi sportoknak a közel 1270 tó jóvoltából. Kétségtelenül Ausztria legszebb tava az Európa szerte híres Wörthi-tó.

A 17km hosszú tó kristálytiszta vize nyáron akár a 26 fokot is eléri, és széles választékát kínálja a legkülönbözőbb vizisportoknak. Különleges mediterrán jellegű mikroklímájának köszönhetően kedvelt fürdőparadicsom is. A tó körül több látnivaló is várja a tursitákat. A tó keleti végében van a tartomány fővárosa Klagenfurt. Klagenfurt turisták által kedvelt látnivalója a Minimundus, ahol a világ leghíresebb épületeinek kicsinyített mását csodálhatjuk meg 1:25 arányban. Magát a várost 500 évvel ezelőtt egy tűzvész pusztította el, később I. Miksa uralkodó olasz építészeket bízott meg az újjáépítéssel, innen ered mediterrán hangulata. Népszerű üdülőhely a tó nyugati szegletében lévő Velden vagy, ahogy még nevezik az Alpok Riviérája, a gazdagok és szépek, a vitorlázók és golfozók kedvenc helye. A tóparton álló kastélyok és villák sora tanúskodik arról, hogy a tehetős, gazdag emberek régóta járnak nyaralni a tóhoz. A Veldeni kastélyban, mely sárga színével igencsak feltűnő jelenség, ma is luxuskörülmények között várja vendégeit. A tóba félszigetként benyúló Maria Wörth-öt mindenképp érdemes meglátogatni és megcsodálni gótikus templomát és a hozzá tartozó gyönyörű kis sírkertet. Ellentétben a temetők nyomasztó hangulatával itt valami teljesen más érzés keríti hatalmába az embert, amikor kisétál a kovácsoltvasból készült fejfák és csodálatos virágoktól burjánzó sírkertbe.

Maria Wörth felett található 851 méter magas Pyramidenkogel kilátóból csodálatos látvány terül elénk, egész Karintiát beláthatjuk. Érdemes ellátogatni a Hochosterwitz várba is, amely Ausztria egyik leglátványosabb vára. A magas sziklaszirten fekvő meseszerű várat már messziről lehet látni. A sziklába vájt 14 várkapu fontos szerepet játszott a történelem során, így Ausztria legszebb várát soha nem tudta az ellenség elfoglalni. A biciklisek számára is ideális hely a tó és környéke, ahol rengeteg felfedezni való vár a két keréken érkezőkre is.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr141925695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zenoka 2012.09.18. 20:25:27

Hanyszor terveztem mar, hogy elmegyek ide, aztan mindig kozbejott valami. Remelem nemsokara meglatom eloben is!
süti beállítások módosítása