Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Lost sorozat forgatási helyszínei

2010.05.25. 11:03 Qeki

Bár a Lost – sorozat véget ért az igazi rajongók számára még maradt egy kötelező program (ha eddig nem tették meg) felkeresni az öt éven át forgatási helyszínként szolgáló Hawaiit.  A Lost sorozat külső jeleneteinek többségét Hawaii-on, Oahu szigetén forgatták. A Hawaii Kongresszusi Központ épülete szolgált például helyszínül a sydneyi repülőtéren játszódó részekhez, illetve néhány németországi és iraki snittet is itt vettek fel. Néhány stábtag, köztük Matthew Fox (Jack) házat vásárolt a szigeten és teljes családját leköltöztette a forgatások idejére. A teljesség igénye nélkül, íme, egy kis ízelítő.

 

Mokule'ia Beach


A sorozat meghatározó helyszíne Mokule'ia Beach, a nyitó jelentben feltűnő partszakasz, ahol az Oceanic 815 járat lezuhan és megkezdődik a véget nem érő csavarokat tartalmazó történet. A legtöbb epizódban felbukkan ez a tengerpart főleg az első három évadban.

 

 

Banyan Tree és a Turtle Bay Resort


Többször is feltűnik a megkapó külsejű Banyan fa, először mikor a Charlie-t egy ilyen fára akasztják fel.  Valójában a Banyan fák a Turtle Bay Resortban találhatók. Sok jelentet vettek fel ebben a buja, zöld dzsungelben. A Turtle Bay közel van a többi Lost helyszínhez, így számos stábtag választotta lakhelyéül a forgatások alatt ezt a kellemes nyaralóhelyet.
 

Waimea Falls


Elöszőr akkor láthatjuk, mikor Kate és Sawyer pancsolása során rábukkan két holtestre. Paulo és Nikki itt találják meg a táskát a gyémántokkal. A Waimea vízesés a Waimea Valley Audubon Központban található, amin gyönyörű sétautak visznek keresztül. Természetesen kihagyhatatlan a vízesés alatti fürdőzés is.


 

 

Waialee Beach


A legtöbb tengerparti Lost jelenetet ezen a keskeny sziklás partszakaszon vették fel. Az első részben a repülőgép szerencsétlenség után Kate itt varrta össze Jack sebeit és ez volt Jin kedvenc horgászhelye is. A strand a Kawela öböltől nyugatra fekszik, bár számos sokkal szebb strandja van a szigetnek a  Lost rajongók számára kihagyhatatlan.
 

Byodo-In Temple


Ez Sun apjának extravagáns házaként tűnik fel Koreában. Valójában sem nem lakóház, sem nem koreai, hanem egy elegáns épület, mely egy működő buddhista templomot rejt Honolulutól 30 percre. A templom 1960-ban épült és eredetije Japánban, Kyoto közelében áll, amely a Világörökség része.


 

 

 Ka'a'awa Valley


A gyönyörű zöld füves völgy, ahol a golfozós jelenteket vették fel, de emellett többször is feltűnik, amikor sziget egyik oldaláról a másikra vándorolnak a szereplők. A való életben a Ka'a'awa Valley magántulajdonban van Kualoa Ranch részeként. Autóbusszal vagy lóháton is bejárható ez a csodálatos vidék ahol a Lost mellett még jó néhány film jeleneteit forgatták, mint az 50 első randi, Pearl Harbor, Jurassic park vagy a Fegyverek szava.

képforrás:travel.spotcoolstuff.com

Néhány Lost-túra ajánlat:

Kos Tours Hummeres kirándulást kínál.                                                                         Hawaii Activities 4 órás személyre szabott túrákat ajánl.                                               Big Kahuna Hawaii az igazi fanatikusoknak, aki nem elégednek meg az előző két félnapos ajánlatokkal választhatják az egész napos Lost expedíciót.

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr662029678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eloszto · http://eloszto.hu 2010.05.25. 18:03:59

Egész napos Lost expedíció :(
Tegyük tönkre mindent, mint Phi Phi Leet :(

Qeki · http://vilagutazo.blog.hu 2010.05.25. 18:12:16

@eloszto: Igen, igazad van, sajnos megvan az esély rá, hogy egy-egy hollywoodi szuperprodukcióban bemutatott természeti szépség erre a sorsra jut.

Tigriske 2010.05.25. 18:36:06

Úristen, remélem ez a hét, aztán lecseng ez az agyfasz-láz...

locsocs 2010.05.25. 18:41:41

@Tigriske: Mert? A lostot többek között ezért is szeretem/szerettem. Mármint a gyönyörű tájak miatt.

gergel 2010.05.25. 20:10:02

ezeket a tájakat 'sunáznám'

Alvin666 2010.05.25. 21:21:42

Ja, en eppen itt vagyok, noha nem azert hogy korbejarjam a lost helyszineit, hanem mert erre jartam eppen, ahogy a Lost tema bejott az utolso resz miatt. Itt egyebkent nagy hajciho van belole Hawaii-n, de a helyszinek egy reszet egeszen veletlenul latogattam meg. Ket napja voltam a Waimea Falls-nal, ahol csobbantam is egy jot a vizesesben, elotte valo nap meg a Turtle Bay resortban voltam, a beacen snorkeleztem de legnagyobb sajnalatomra nem Kate fekudt mellettem a homokban, hanem egy nagy, kover budos foka... Komolyan. Hanyatt fekudt es vakarta a hasat. Be ie keritettek egy kotelkordonnal, le is fotoztam.
Hogy hogyan kerul ide foka, nem tudom, de akkor mar jegesmedve se olyan fura a film alapjan...:-))
Ritka fasza hely Hawaii, en mar voltam itt tobbszor, bar nekem Arizonabol kicsit kozelebb van, mint Magyarorszagrol.
Szep hely, de O'ahu szigete, ahol Honolulu is van mar gyakorlatilag elhetetlen.Most atjottunk tegnap Big Islandra, ez meg teljesen "videk", viszont ez sem olcsobb, pedig azt hittem.
Ha valaki tervezi Hawaii-ra jonni mostanaban, szivesen segitek ha tudok,meg itt leszek egy heteig Konan.

Hajra Lost. ( Noha mindossze vagy 5 reszt lattam belole, eleg is volt...:-)))

degi2004 2010.05.25. 21:25:55

brit tudosok megallapitottak, hogy a Lost rajongok kompenzaljak a tudatalattijukban levo eletorom kozpont hianyat
süti beállítások módosítása