Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Lélegzetelállító medencék

2010.07.23. 12:41 Qeki

Bondi Iceberg Swimming Club, Sydney, Ausztrália


Az óceán hullámai gyakran csapnak át Ausztráliában Bondi Beachen található fantasztikus medencébe, mely a Bondi Icebergs Winter Swimming Club része.

 

Neptune Pool, Hearst Castle, USA


Egy igazi milliomoshoz illő medence a Neptun pool, mely a Hearst Castle külső medencéje. Az épületegyüttest 1920-as években William Randolph Hearst amerikai sajtómágnás építette. Rossz idő esetén pedig egy kisebb, de legalább ennyire lélegzetelállító medence áll a tulajdonos rendelkezésére.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joule Hotel, Dallas


A bámészkodóknak különleges látványt a fürdőzőknek pedig hatalmas élményt nyújt a dallasi Joule Hotel tetőmedencéje, mely az utca fölé is benyúlik.

San Alfonso del Mar, Chile


Egy korábbi posztban bemutattuk a világ legnagyobb medencéjét!

 

The Library Hotel, Koh Samui, Thaiföld


Koh Samui sziget egyik boutique hotelében található ez a vérvörös csempékkel kirakott medence, mely elsőre igen bizarr látványt nyújt.

 

Globális felmelegedés, Mumbai, India

A képen látható különleges medence a globális felmelegedés következményeire hívja fel a figyelmet. India pénzügyi központjában, Mumbaiban épült medencével a HSBC bank szerette volna testközeli "élménnyé" tenni a globális felmelegedés hatását. Hátborzongató jövőkép: New York felhőkarcolói felett lehet lubickolni.

 

Nemo 33, Brüsszel, Belgium

A 2004-ben megnyílt Nemo 33 a világ legmélyebb medencéje Belgiumban, Brüsszelben található. A nevével ellentétben 35 méter mély medencébe mindenki bátran fejest ugorhat. A kifejezetten merülő medencében, a számos mesterséges "barlang" egyikében próbára tehetjük búvártudásunkat, a leggyakorlottabbak pedig lemerészkedhetnek a 33 méter mély csőbe is. A medencében 2,5 millió liter klórmentes, forrásvíz van, melyet napelemekkel melegítenek fel 30 fokosra.

 

Perivolas Hotel, Santorini, Görögország

Azt hiszem a fotó láttán nem különösebb meglepetés, hogy a világ egyik legtöbbet fotózott medencéjét látjuk. Fantasztikus látványt nyújt a végtelen kék éggel és tengerrel összeolvadó medence, melyet egy sziklába építettek.

Golden Nugget Hotel, Las Vegas, USA

A szökőkútszerű medence különlegessége az a tengeri akvárium, melyben cápák úszkálnak. Természetesen törhetetlen biztonsági üveg választja el a ragadozókat és a fürdőzőket, de még így is izgalmas élmény.


 

 

Ocean Dome, Miyazaki, Japán

A világ legnagyobb fedett medencéje az Ocean Dome Japánban várja az érdeklődőket. A fehér homokos part a hullámzó kék tenger és a pálmafák majdnem azt az érzetet keltik, mintha egy igazi tengerparton lennénk és mindeközben még olyan veszélyeknek sem kell magunkat kitennünk, mint a leégés vagy medúzacsípés, sőt még a sós víz utáni zuhanyozást is kihagyhatjuk.

 

Marina Bay Sands Resort & Casino, Szingapúr

A legújabb különlegességről itt bővebben is olvashatsz!


 

Ez csak egy kis ízelitő, a további különlegességeket ide várom!



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr182170811

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A világ legmélyebb úszómedencéje 2010.10.26. 13:41:50

 Meglepő módon nem az USÁ-ban található, hanem Belgiumban, Brüsszelben. A neve, Nemo33, egyszerre utal a víz hőmérsékletére és a mélységére is, 33 méteres, azaz olyan mély, mint amilyen hosszú például a Margitszigeten a fedett medence a Hajósban. ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Írországi Utazók · http://www.reserva.blog.hu 2010.07.24. 10:17:46

A brüsszeli medencéről már hallottam, sokan járnak oda merülni. A mumbai medence viszont elég durva. Nekem a görög medence (Santorini) tetszik a legjobban:)

Horizont 2010.07.24. 10:17:50

Hihetetlen. Tényleg lélegzetelállítóak!
Mindegyik fantasztikus, de nekem a dallasi tetszik legjobban!Miért? Nem tudom.Csak:)
Ebben a hőségben bármelyikbe beleugranék:))
süti beállítások módosítása