Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Fényűző francia kastélyszállók

2010.09.15. 11:49 Qeki

XIV. Lajos tudta, hogy kell élni. XIV. Lajos uralkodása idején Versailles palota, s a király közvetlen környezete vált a világ számára a "jó ízlés” és a luxus legfőbb mércéjévé. Divatot diktált, fényűző életstílusa az élet minden területén megmutatkozott: épületeit, enteriőrjeit és művészetét, ruháit, etikettjét és ételeit utánozta egész Európa. Íme, négy kastély, mely visszarepít az időben, hogy részese légy a francia történelem ezen korszakának.


Château de Bagnols

 

A Lyon közelében fekvő Bagnols Franciaország legnagyobb reneszánsz városa, mely szőlővidéke mellett a 13. században épült Château de Bagnols-ról is híres, mely az elsőszámú francia kastélyhotelnek számít. A francia vidék romantikáját ötvözi a régi korok kifinomult eleganciájával.

  

Mind a 21 szoba egyedien kialakított, a legjobb lakosztályokban, fényűző baldachinos ágy, kandalló és számos 17, századból való tárgy díszíti. Továbbá minden szobához tartozik egy márvány vagy gránit burkolatú fürdőszoba. A romantikus hangulatot tovább fokozza kastély borospincéje a tornyokban elhelyezett szobák és a hatalmas levendulákkal és citromfákkal teli kert. A kerti andalgást követően pedig megvacsorázhat a kastély Michelin csillagos éttermében.


 

 

Hôtel de Crillon

 


 

Ha Párizs szívében szeretnél megszállni egy Lajos stílusú luxuskastélyban, a Hôtel de Crillon a legtökéletesebb választás. A Champs-Élysées lábánál, a Palace de la Concorde északi részén található. Ez a különleges rezidencia két egyforma épületben helyezkedik el. A szálloda szobáit XV. Lajos stílusában rendezték be, mely korabeli pompáját mai napig megtartotta.

 

 

 

Château d’Etoges

 

 

Château d’Etoges a Champagne régióban található, egy 18 hektáros parkerdőben. A kastély Párizs és Strasbourg közötti főút mellett fekszik, frekventált elhelyezkedése miatt gyakori vendége volt XIV. Lajos. A kastélyt körülvevő vizes árkon egy kőhíd ível át, ezen keresztül közelíthetők meg a romantikus hangulatú, egyedi berendezésű szobák.

 


Château de Mirambeau


 

 

A Bordeaux közelében fekvő Château de Mirambeau talán mind közül a legfényűzőbb. Már külső megjelenésével is elbűvöli az ide látogatókat. A 18. századi bútorokkal berendezett és csodálatos drapériákkal, falikárpitokkal borított szobák látványa csak fokozza a „királyi” érzést.  Bár az összes kastélyszálloda közül ez a legpompásabb, ennek ellenére négy csillagos volta miatt mindössze fele áron szállhatunk meg, mint a Hôtel de Crillonban.



 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr872297738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

avram iancu 2010.09.16. 09:09:18

nem egy putri az biztos

calvin&hobbes 2010.09.22. 21:31:09

Azt hiszem kesz remalom lehet ott szobalanynak lenni... plane a nagytakaritas... :S
Egyebkent csunyak de szamomra iszonyat csicsasak... na jo egy ejszakat kibirnek :D
süti beállítások módosítása