Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Megrázó fotók a vörösiszap-katasztrófáról

2010.10.07. 17:48 Qeki

A boston.com/bigpicture egy megrázó fotó válogatást állított össze a vörösiszap-katasztrófáról , íme néhány kép, a többiért kattints a linkre! Érdemes beleolvasni a hozzászólásokba is!

 

Hívd és Segíts!

A 1752-es (250.-Ft/hívás) nemzeti Segélyvonallal összegyűjtött pénzadományok az öt legnagyobb karitatív szervezeten keresztül jutnak el Vörösiszap-katasztrófa károsultjainak.

 

Az ajkai vörösiszap-katasztrófa emberéleteket követelő ipari szerencsétlenség, amit az okozott, hogy 2010. október 4-én átszakadt a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. Ajka és Devecser közötti, 300 m × 500 m-s vörösiszap-tárolójának gátja. A kiömlő iszap elöntötte Kolontárt, Devecsert, Somlóvásárhelyet, Tüskevárt, Apácatornát és Kisberzsenyt. A 700 000 köbméternyi, erősen lúgos, a termőtalajok átlagánál több nehézfémet tartalmazó, maró hatású ipari hulladék körülbelül 40 négyzetkilométeren terült szét, felbecsülhetetlen gazdasági és ökológiai károkat okozva Magyarországnak.

                                                                      forrás:Wikipedia

 

 

 

 

 

 

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr562354249

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása