Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Őrült extrém sport - tombstoning

2010.10.19. 13:50 Qeki

Egyre többen hódolnak a legújabb extrém őrületnek a sziklaugrásnak, vagyis a tombstoningnak. Az igazán profik csak komoly, eséseket tompító felszerelésekkel vágna bele az ugrásokba.

 

Az ugróhely veszélyességétől függően búvárruhát, védőmellényt, térd és könyökvédőt vagy akár sisakot is viselnek. Az ugrás helyszínének szinte csak a vakmerőség szab határt, legyen szó magas hidakról, elhagyott építményekről, gátakról, kikötőkről vagy óriási, meredek sziklafalakról, a lényeg minél magasabb és veszélyesebb annál jobb. Ám a profik minden örültségük ellenére körültekintőek, ugrás előtt tanulmányozzák a helyszín vízkőzeti adottságait, az apály-dagály ciklusokat stb.

Nem összekeverendőek azokkal a sokszor ital- és droghatása alatt álló fiatalokkal, aki mindenféle védőfelszerelés nélkül olyakor súlyos sérüléseket szenvednek vagy meghalnak egy-egy ugrás következtében. A tombstoning paradicsoma Nagy-Britannia különösen Skócia, ahova külön ilyen céllal szerveznek túrákat. Félelmetes, de szemkápráztató helyek várják az ugrókat, mint Portknockie vagy Arbroath sziklái, de igazán népszerű a folyón átívelő highlandi Dulsie-híd is.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr872383389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása