Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Rémisztő helyek

2010.10.31. 12:43 Qeki

Halloween alkalmából a tegnapi posztban betekintést nyerhettetek Amerika néhány igazán hátborzongató Haunted House-ba. Ma néhány hátborzongató helyet mutatok be, ahol a szellemek még ma is kísértenek.

Isla de las Munecas- Babák szigete

A legborzalmasabb rémálmaid elevenednek meg, ha ellátogatsz Mexikóban Isla de las Munecas vagyis a Babák szigetére. Bár a név nem sejteti a látvány horrorisztikus: több száz megcsonkított baba lóg a fák ágairól.

A történet szerint 50 évvel ezelőtt egy kislány fulladt vízbe ezen a kis szigeten, ahol az egyetlen lakos egy remete, Julian Santana volt, akinek nem sikerült megmentenie a fuldokló kislányt. Az eset után Julian rögeszméjévé vált, hogy a kislány szelleme a szigeten kísért, így, hogy a kedvébe járjon régi babákat akasztott fel a fákra. 2001-ben Julian, a remete ugyanazon a helyen fulladt vízbe, ahol a kislány. Bár Julian meghalt a babák csak gyarapodnak, turisták tucatjai látogatnak el a szigetre magukkal hozva egy-egy játék babát a szellemkislánynak.

 

Tower

Londonban a Temze partján álló épületegyüttes a Tower tökéletes helyszín azok számára, akik egy kis borzongásra vágynak.

A londoni Tower, a történelem folyamán működött börtönként, királyi palotaként és fegyverraktárként is. Manapság itt őrzik a brit koronaékszereket és egy hatalmas fegyvergyűjteményt is, ám a történetek szerint még ma is számos kísértet otthona. A Tower leghíresebb kísértetét VIII. Henrik második feleségét Boleyn Annát 1536-os kivégezése után állítólag mintegy 30 ezerszer látták felbukkanni a Tower környékén.

 

Párizs katakombái

Párizs alatt mintegy 300 kilométer hosszan húzódó katakombarendszer mind a mai napig kísértetjárta hely.

A katakombarendszer helyén az 1200-as évektől egy kőbánya működött, majd az 1700-as években a város terjeszkedésével a járatok fölé is építkezni kezdtek. Idővel Párizs zsúfolásig megtelt temetőiből a halottak csontvázait a katakombákba költöztették, melynek egy része ma múzeumként üzemel és látogatható. Bár a katakombák nagy részét 1955-ben lezárták mindig akadnak a diákok, a művészek vagy épp a spiritualitást kedvelők között olyanok, akik a kaland kedvéért időről-időre leereszkednek a tiltott helyre.

 

Drakula kastély

Jelenleg Románia leglátogatottabb turisztikai látványossága a Drakula várként elhíresült törcsvári (Bran) kastély.

 

A legenda szerint a 13. században épült kastélyban élt, majd raboskodott a híres havasalföldi fejedelem Vlad Tepes, akiről, Bram Stoker Drakula alakját mintázta regényében. Bár Drakula ihletője valóban híres volt kegyetlenkedéseiről, kínzásairól a hozzá körített vámpírtörténet csak kitaláció. Annak ellenére, hogy ez ma már köztudott tény, évente közel 400 ezren keresik fel a jó néhány Drakula filmnek is helyszínül szolgált kastélyt, melyben román királyi család emléktárgyaiból állandó kiállítás tekinthető meg.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr922411516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása