Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Parkour avagy az őrült városi akadályfutás

2010.11.24. 17:29 Qeki

A parkour a fiatalok körében egyre inkább terjedő utcai extrém sport. Külső szemlélők számára céltalan, veszélyes ugrándozásnak tűnhet első látásra, azonban ennél többet jelent művelőinek.

A sport alapjait a francia David Belle tette le a 80-as években, aki többek között a katonai kiképzés gyakorlataiból merített. A parkournak voltaképpen annyi a lényege,hogy el kell jutni A pontból B pontba legyőzve az akadályokat, tehát egyfajta "akadályfutásról" van szó, mely néha extrém helyzeteket teremt.  Hasonlóan a többi extrém sporthoz ennek is számos változata van, de a lényeg mindegyikben az adrenalin löket.
 

A parkour sportot űzőket traceur-nek hívják, és az akadályok leküzdésén kívül fontos számukra a kivitelezés minősége és a biztonság. Tehát bár esztelen ugrándozásnak tűnhet, komoly gyakorolás, koncentráció és önfegyelem áll a háttérben. Nem véletlen, hogy alapjai a katonai kiképzések és  az ázsiai harcművészetek kombinációjában gyökerezik. Luc Besson filmet is készített a sportról Yamakasi -A modern idők szamurájai címmel, mely egyben David Belle és csapatának, vagyis az első parkour csapatnak a neve.


 

 

Íme, egy kis ízelítő:



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr422470749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

invalid username 2010.11.24. 18:37:47

A videó utolsó másodpercei nagyot csattannak.

belakis 2010.11.24. 19:05:58

Legvége zsír :D
Zááárva az ablak!!!! :D
Ügyesek :)

Anko 2010.11.25. 10:11:07

David Belle a B13 - A bűnös negyed c. filmben:
www.youtube.com/watch?v=_GpOroM0g80

molnibalage · https://militavia.blog.hu/ 2010.11.26. 19:40:21

Ügyesek. És, ha kárt tesznek véletlenül valaki ingatlanában? Azon a tempolomn (?) az elején biztos jól mutatnak a cipőnyomok...
süti beállítások módosítása