Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

MyPolarIce-szuvenír az Arktiszról

2010.12.01. 11:30 Qeki

 

A négy őselem közül a tűzön kívül mindegyiket beszerezheted szuvenírként a világban járva és ezt sokan meg is teszik egy-egy utazás alkalmával. Gondoljunk csak egy marék földre vagy épp egy palack tengervízre. Ám vannak helyek ahonnan elég nehéz begyűjteni ilyen jellegű szuvenírt, mint például az Északi-sarkról. Azonban most itt a soha vissza nem térő alkalom, ugyanis csak Amszterdamba kell elrepülnünk, hogy szert tehessünk egy igazi, Északi-sarkról származó jégdarabkákra, természetesen nem ingyen.


 

MyPolareIce kezdeményezés keretében Coralie Vogelaar és Teun Castelein holland művészek az éghajlatváltozásra szeretnék felhívni a figyelmet. Északi-sarki expedíciójuk során egy jégtömböt szállítottak Amszterdamba, melyből 1000db "szuvenírt" készítettek. Az átlátszó kapszulába helyezett jégdarabokat 21 fontért, Amsterdamban a Múzeum téren lehet megvásárolni november 27. és december 5. között. A kapszula három óráig fagyott állapotban tarja a jégdarabkát, utána eldönthetjük, hogy a mélyhűtőbe téve megtartjuk az útkor számára, mint egyedülálló ereklyét vagy kipróbáljuk, milyen egy jó ital egy igazi hamisítatlan sarki jéggel lehűtve.



 

 

Forrás 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr282485587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása