Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Ma egy veréb, holnap lehet, hogy Te! - csak egy Földünk van

2010.12.10. 08:31 Qeki

A földi élet gazdagsága és sokszínűsége szemkápráztató. Mi emberek is részesei vagyunk ennek a csodának és jó, ha szem előtt tarjuk, hogy a saját túlélésünk az élővilágtól függ. Az ökoszisztéma egyensúlya az emberi tevékenység miatt felborul és egyre gyorsuló ütemben tűnnek el bolygónk kincsei.

A következő kisfilm arra hívatott, hogy felhívja figyelmünket a biodiverzitásra, más néven a biológiai sokszínűségre,mely elengedhetetlenül fontos az emberi lét fenntartásához: ha nincsenek rovarok, nincs ki beporozza a növényeket, melyek megtisztítják a levegőt amiben élünk. Ezen "szolgáltatások" pótlása rendkívül költséges és megfizethetetlen lenne, ha kipusztulnának.




Közel egy évtizeddel ezelőtt az EU elkötelezte magát a biológiai sokféleség megvédése mellett, ennek ellenére soha nem látott mértékben hanyatlik a biodiverzitás.
Látogass el a www.mindannyiunkugye.eu oldalra és csatlakozz a programhoz!
 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr972505974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása