Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Whistler-Blackcomb síparadicsom egy napja

2011.01.31. 15:11 Qeki

Kanada, Brit Columbia tartományában fekszik Whistler, mely a világ egyik legjobb sí-és snowboard paradicsoma. Sokak számára ismerős lehet a név, hiszen a 2010-es téli olimpiát itt rendezték meg.

 

A mindössze 670 méter magasságban fekvő, mesterségesen kialakított üdülőfalú mindössze 1980 óta létezik. Nem véletlenül kedvenc helye a téli sportok szerelmeseinek, a statisztikák szerint ugyanis telente 9 méter hó esik, így mindig hóbiztos a terep. A 280 km -es sípályarendszer az amatőröktől a profikig mindenkinek biztosítja a szórakozást.

képforrás:flickr.com

A síparadicsom egyik különlegessége, a "Peak 2peak" névre keresztelt sílift, mely a Whistler- és a Blackcomb csúcsokat köti össze. A táj szépségének és érintetlenségének megőrzése céljából két tartóoszlopa között 3km-es távot tesz meg. Emellett még egy világrekord fűződik nevéhez: a legmagasabb pontján a kabinok 415 méterrel a föld fölött lógnak. Íme egy tilt-shift technikával készült videó Whistler egy napjáról.
 


 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr12628006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása