Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

A legkülönlegesebb szállodai állások

2011.03.04. 11:14 Qeki

A turizmus világának legjobb munkája kétségkívül  2009-ben az Ausztrál Turisztikai Hivatal által meghirdetett "A világ legjobb állása" pozíció volt . A valóban idilli, munkának nem igazán nevezhető ajánlat keretében a nyertes egy fél évet töltött el a Nagy Korallzátony Hamilton szigetén kb. 22 millió forintos fizetésért. A dolga mindössze annyi volt, hogy bloggoljon és ellátogasson a zátony szigeteire. Ez követően sorra tűntek fel a hasonló, leginkább az utazási irodák által meghirdetett úgynevezett szálloda-tesztelő állások. Egy ír, nászutakat szervező cég hosszúra nyúlt mézesheteket kínált, és nem kellett várni sokat a magyar követőkre sem. Tavaly év végén indult el a magyar kampány "A világ második legjobb állása" címmel.



 

 

 

 

 

 

 

 

A világ szállodáiban is számos, nem éppen szokványos munkával találkozhatunk, íme néhány igazi kuriózum.


A Condé Nest utazási magazin olvasói által a világ legjobb szállodájának választott Rambagh Palace az indiai Jaipurban található. A hotel a luxuskategóriába tartozik, így nem meglepő, hogy minden alkalmazott tetőtől-talpig díszes ruhában dolgozik, még a két galambhessegető is. Az ő feladatuk, hogy egy fehér zászlóval a kezükben elhessegessék a galambokat a hotel két futballpályányi hátsó kertjéből. Egyrészről azért, mert a galambok előszeretettel csipegetik a pázsitot és persze összepiszkítanak mindent, másrészről pedig az indiaiak hite szerint a galamb balszerencsét hoz.

 

Indiában majmokból is akad bőven, így a radzsasztáni Amanbagh Resortban alkalmaznak egy majomkergetőt, akinek a munkaruhája egy majomjelmez, hogy hatásosabb legyen a tevékenysége.

Biztos sokatokban él még a gyermekkor egyik legszebb élménye, az esti mese. Milyen jó is volt egy már századszorra hallott mesére elaludni. A londoni Andaz Hotel-ben újra átélhetők ezek az élmények, ugyanis esténként rendelhetünk egy meseolvasót, aki stílusosan pizsamában érkezik és elmeséli kedvenc mesénket. Az esti mese szolgáltatást bárki, kortól függetlenül igénybe veheti. A munkakör sikerességét mi sem bizonyítja jobban, hogy a meseolvasók között elismert írók és újságírók is vannak.

 

Tavaly a világsajtót is bejárta a South Beach-i  Ritz-Carlton-ban alkalmazott krémező komornyikok híre. Ők azok a dekoratív megjelenésű fiatalemberek, a kenőfiúk, akik naptejjel, és vízpermettel mászkálnak a napágyak  között és igény esetén bekenik a vendégek hátát (jó esetben inkább csinos hölgyekét). Mindennemű flört tilos csupán a napozószerekről, az időről-, vízminőségről és a szállodai programlehetőségekről eshet szó.


A Ritz Carlton tényleg mindent megtesz a vendégek kényelméért és nem utolsó sorban testi épségéért. A szállodalánc St. Thomasi hoteljének egyik alkalmazottjának feladata megvédeni a vendégegeket a lepotyogó kókuszdiótól. Egy tanulmány szerint ugyanis komoly sérüléseket okoznak a nagy magasságból leeső gyümölcsök. Így a "kókuszdió - védőangyal" feladta, hogy a már érett gyümölcsöket leszedje mielőtt kárt tennének a vendégekben.
 

 

Régi hagyományokra vezethető vissza a San Francisco-i Hotel Westin pénzfényesítő feladatköre. Az 1930-as években az akkor divatosnak számító fehér kesztyű viselet miatt vezették be, ugyanis a hölgyek kesztyűje a pénzérméktől bepiszkolódott. Bár a manapság használt hitelkártyákkal már ilyen problémák nincsenek, ezt a hagyományt azóta is őrzik.


 

Végül jöjjön  a legbizarrabb hotel szolgáltatás, az ágy-előmelegítői feladatkör. Egy londoni szállodában költséghatékonyság címén jött létre ez a munkakör. A napi négy órás munka  havi díjazása ugyanis a szálloda vezetése szerint olcsóbb (ez a minimál bér esetén is 160 ezer forint/hó), mintha minden szobába betennének egy elektromos ágymelegítőt, ami sokszor fölöslegesen menne. Természetesen a munkát egy speciális ruházatba végzi az ágy - előmelegítő, akinek a vendég tervezett lefekvési ideje előtt 3-5 perccel el kell hagynia a szobát.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr312709436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Honda RC 51 2011.03.04. 19:31:54

Epp most indulok St.Pete Beach-re egy szallodaba melo utan de az csak villanyszereloi munkakor lenne. Vagy karbantartoi melo. Na majd rakerdek milyen erdekes melok vannak meg. :) Hamarosan beszamolok. Egyebkent a Don Cesar szallodarol van szo.

Honda RC 51 2011.03.04. 19:34:59

Na ugy latszik nem ment el a hozzaszolasom....
Epp most indulok St. Pete Beach-re egy szallodaba munka utan. De az csak villanyszereloi vagy karbantartoi melo lenne. Mindenesetre megkerdem milyen erdekes allasok vannak meg. Beszamolok majd. Egyebkent a Don Cesar szallodarol van szo.

Honda RC 51 2011.03.04. 19:35:36

na jo....ketszer elso...:)

immortalis · http://immortalis.blog.hu/ 2011.03.04. 20:07:31

Az érmefényesítővel én is találkoztam a W. St. Francis-ben. :)

nem akar az ökörcsorda legelni 2011.03.04. 20:24:27

Mi ez a létrás megoldás a kókuszpálmánál? Sokkal izgalmasabb, amikor mezítláb másznak fel a termésért :)

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.03.04. 21:05:51

A kókuszdió nem vicc, hiszen évente sokkal több embert ölnek meg, mint a cápák.

Magyar honvéd 2011.03.04. 21:22:35

@Honda RC 51: Hi! én ott éltem 8,évet szép hely!

mcs · http://paralelart.wordpress.com/ 2011.03.04. 21:35:59

@chipanddale74: gyakorlatilag minden más több embert öl meg, mint a cápák.

pláne, hogy tavaly kb. 8-10 ember halt meg cápatámadás miatt. ennél a félrenyelt osztriga is több áldozatot szed. :)

Mrs.Columbo 2011.03.04. 21:39:41

Mondjuk aki az ágy-előmelegítő szolgáltatást igénybe veszi, arról is megvan a véleményem.
Ezt már csak egy lépcsőfok választja el attól, hogy valaki azért is csengessen, hogy a seggét kitöröljék. :p

Txtutyika 2011.03.04. 23:24:54

es mi van a guam szigeti szuzesseg elvevo feladatkorrel?? tuti van hotelszolgaltatasa is!

KenSentMe 2011.03.05. 00:18:21

Én egy nagy mellű mesemondó nénit szeretnék.. bár az elalvással gondok volnának.. melyik szállodában alkalmaznak ilyeneket?

cometneni 2011.03.05. 05:31:29

@VRbagoly: ... és ha álláshalmozó, és szerencsés vagy, akkor ő az ágy-előmelegítő is... :D

Mrs.Columbo 2011.03.05. 06:42:03

@Kirándulás: És akkor mi van azokkal a törvényekkel, hogy tilos ágyat kilógatni az ablakon, vagy hogy a skótokat nem szabad lenyilazni (na jó, vasárnap igen) ;D

Mrs.Columbo 2011.03.05. 06:43:55

@B.Flóra: hoppá, most utánanéztem és a skótokat mégis szabad egész héten nyilazni, pont vasárnap nem :p

Henesy Agnes 2014.03.06. 06:36:49

En is szivesen elmennek egy ilyen helyre . Kipribalnam
süti beállítások módosítása