Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Vágyfokozó légikisasszonyok repüléshez

2011.03.09. 12:23 Qeki


Hosszú évtizedek munkája kellett ahhoz, hogy a légiutas-kísérő szakma eloszlassa a ledér, egyenruhás "örömlány" sztereotípiát, mely korábban a 60-as, 70-es években jellemezte a szakmát, főleg a tengerentúlon. Az akkori gondolkodást jól mutatja Trudy Baker és Rachel Jones Coffee, Tea or Me? - The Uninhibited Memoirs of Two Airline Stewardesses című könyve és néhány akkori film előzetese is. Ám mostanában a nehezen kivívott tiszteletet a túlzott szexuális tartalmú kampányok igencsak aláássák.

Az utóbbi években megszaporodtak a repülést szexualitással hirdető reklámok. A legnagyobb orosz légitársaság az Aeroflot utaskísérői egy naptár erejéig nemrég meztelenül pózoltak a repülőgépek különböző részein, ezzel kedveskedve leghűségesebb utasaiknak. Hasonlóan erotikus repülőmosásos reklámmal rukkoltak elő a szintén orosz Avianova légitársaság stewardessei is.

A ír Ryanair légitársaság pedig idén is elkészítette a jótékonysági célokat szolgáló naptárát, amiben a csinos légiutas-kísérők bikiniben feszítenek.


Nagy port kavart tavaly a spanyol Air Comet légikisasszonyainak meztelen fotósorozata, melyen a csődbe ment légitársaság kilenc alkalmazottja próbálta meg felhívni a figyelmet ügyükre (nyolc havi bértartozás) és némileg pótolni a nyolc havi jövedelem kiesést.

A világ legnagyobb légitársaságai számára  az utasok magas szintű kiszolgálása mellett tehát fontos szempont a stewardessek megjelenése is. Azt hiszem az urak nevében mindenképp elmondhatjuk,  hogy valóban nagyobb örömet jelent a repülés dekoratív, kedves hölgyek kíséretében. Néhány esetben az utaskísérők akár szupermodellek is lehetnének. A Virgin Birodalom tulajdonos Sir Richard Brenson nagy nőcsábász hírében áll, így nem csoda, hogy légitársaságánál, a Virgin Atlantic stewardesseinél is fontos szempont az attraktivitás.

Nemrégiben a Business Travel and Meeting Show keretében a legmutatósabb személyzet alapján is rangsorolták a légitársaságokat. A kérdőívet kitöltő brit üzleti utasok több mint fele úgy gondolta, hogy a Virgin Atlantic-nél dolgoznak a legszexisebb légi kísérők. A sorrendben a második, harmadik és negyedik helyet a Singapore Airlines, Aithad és az Emirates  szerezte meg. Az első európai légitársaság az ötödik helyen végző Aer Lingus volt,  a lista további helyein a Lufthansa, a Cathay , a TAP, a KLM és az Iberia  végzett.

Az elmúlt évek legjobb repülős spotja a Lynx Jet vagyis az ausztrál Axe egyik reklámkampánya, mely egy képzeletbeli, minden férfi fantáziáját kielégítő légitársaságra épült. Az alaposan felépített kampány keretében még repülőjegyet is lehetett foglalni.

Te melyik légitársaság stewardesseire voksolnál?



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr442724453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taecleau 2011.03.10. 19:55:41

Én a Malévra szavazok. Az unott nőket szeretem.

soproni1 2011.03.10. 21:01:21

Air Pakistan a favorit!

diktatorikus kleptokrácia 2012.03.16. 10:45:33

örök téma, ezért néhány hetente előkerül.

Hölgypilota · http://holgypilota.blog.hu 2012.03.16. 18:54:55

Michel O'Leary a Ryanair vezére a fapados cég budapesti bázisnyitására nem filmcicákat, hanem hús-vér légikisasszonyokat küldött nekünk bikiniben ajándékba.

Akit érdekelnek a Ryanair naptárhölgyek, a Hölgypilótákon megnézheti:

holgypilota.blog.hu/2012/02/18/ryanair_naptarlanyok_tortaszelese_budapesten
süti beállítások módosítása