Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Dolomitok – ahogyan csak kevesen látják

2011.07.17. 10:06 Qeki

Nem csak Olaszország, hanem valószínűleg a világ egyik legcsodálatosabb hegyvonulatai közé tartoznak a Dolomitok. Az Alpok egyik legismertebb hegycsoportja nem csak a turisták szívébe lopta be magát szépségével, hanem a téli sportok szerelmesei is előszeretettel töltik itt a nyaralást valamint a nyári időszakban a túrázók mellett kerékpárosok és sziklamászók lepik el a környéket.

 

A Dolomitok nevet egy francia geológusról - Déodat Gratet de Dolomieu – kapta, aki az 1700-as években a Déli-mészkőalpokat vizsgálta és megállapította, hogy kis mértékben magnéziumot is tartalmaznak. Ezt a mészkőfajtát, a dolomitot és az Alpok ezen részét azóta így nevezik.

 

A Dolomitokban található a világ két leghíresebb síparadicsoma is, melyek legendás hóbiztosságukról is ismertek: A Cortina d'Ampezzo és a Madonna di Campiglio ahol profi síelők is gyakran megfordulnak.


 

 

 Az olasz Dolomitokon - immár 14 éve - minden évben keresztül halad a Mountain Bike-osok ”Tour de France”-a, a híres TransAlp challenge hegyikerékpár verseny, mely egy 8 szakaszból álló 670 kilométeres erőpróba 21 ezer méteres szintkülönbséggel.

Megj.: Egyik olvasónk részt vesz az említett TransAlp challenge kerékpár versenyen. Blogjában nyomon követhető a 8 napos verseny minden fontosabb pillanata, képekkel is illusztrálva. (http://ironhorse.blog.hu)


 

A Lengyel Karkonoski Klub Paralotniowy Team tagjai jóvoltából siklóernyőről nézhetünk le a csodálatos hegyekre a következő videóban. Így tényleg csak kevesen láthatják ezt a szépséget.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr283073777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

földiekkel játszó 2011.07.19. 12:04:57

A szívem beleszakad, milyen gyönyörű képeket találtok! <3

Marteeka 2011.07.20. 15:19:31

Nem kizárólag csak Dolomitok, de a környék gyönyörű videóinak gyűjteménye:
irishcat.blogolj.net/2011/01/18/szerelmem-del-tirol/
süti beállítások módosítása