Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Csokoturizmus, avagy a világ legédesebb úti céljai

2011.09.07. 09:34 Qeki

Remélem sok Gombóc Artúr van a posztolvasók között, ugyanis a mai poszttal az Édes Napok Csokoládéfesztiválra nyerhettek belépőt miközben egy virtuális csokoládékörútra is elutazhattok.

Gombóc Artúr a világon mindennél jobban szerette a csokoládét. Ha megkérdezték tőle, hogy milyen csokoládét szeret a legjobban, habozás nélkül fújta:

"A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét¸ a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét amit csak készítenek a világon.”

Magyarországon idén először rendezik meg a Budai Várban szeptember 16-18. között az Édes Napok Csokoládé- és édességfesztivált, ahová ellátogatnak az édesipar nagyjai, a kézműves csokoládé és édesség manufaktúrák, a gyártók és a kereskedők Magyarországról és külföldről egyaránt. A kereskedelmi forgalomban kapható édességeken kívül igazi különlegességekkel is találkozhatnak az ínyencek.


 

Nézzünk kicsit körül hova is érdemes elutazni a csokoholistáknak, hogy csillapítsák "étvágyukat".

 

Csokoládémúzeum a világ számos pontján található, de talán az egyik legjobb Kölnben található. A Rajna-parton álló háromemeletes komplexum igazi orgia az ízlelőbimbóknak. A múzeum 1993-ban nyílt meg és persze nem véletlenül Kölnben hiszen itt található Németország legrégebbi csokigyára a Stollwerck, amit 1939-ben alapítottak. A múzeumban a kakaóbab termesztésétől az ünnepi csokifigurák elkészítésén át az élettani hatásokig mindent megtudunk a csokoládéról és 300 éves történelméről.

 

Ha egy országban 10 millió emberre jut 2000 csokoládé üzlet 16 múzeum és 12 gyár akkor mondhatjuk, hogy valóban nemzeti szenvedély a csokoládé. Megkérdőjelezhetetlen, hogy Brüsszel a világ csokoládé fővárosa, ahol Mary Chocolatier, Neuhaus, Leonidas, and Godiva legalább annyira  a város ikonjai, mint az EU intézmények. A Place du Grand Sablon , egy kis tér,amely a csokoládé-függők Mekkája, megannyi kis csokoládébolttal. Ez a kicsiny ország több mint 170 ezer tonnányi csokoládét állít elő évente és mára már gyakorlatilag Belgium legfontosabb, és legkelendőbb árucikke lett.

 

A svájci óra és a svájci bicska után csak egy jobb dolog van és az a svájci csoki. A világ csokoládéfogyasztásában vezető ország olyan világhírű nevekkel büszkélkedhet, mint a Toblerone, Lindt, Nestlé vagy a Sprüngli. Zürich sétálóutcáját, a Bahnhofstrasset nem csak a ruházati boltok miatt érdemes végigjárni hanem a levegőben szálló csokoládéillat miatt is.

 

Birmingham déli részén Bournville ad otthont a világ egyik legjobb csokoládémárkájának a Cadburynek. John Cadbury volt az első, aki megalkotta a szilárd csokoládét s azóta a márka sikere töretlen. A Cadbury World egy igazi szórakoztató komplexum,mely évente több mint 500 ezer látogatót vonz. Igaz kuriózumként pedig az interaktív bemutatókon túl saját csokoládét is készíthetünk. Cadbury Csokoládémúzeum az egyetlen hely a világon, ahol az eredeti recept szerint még ma is megkóstolható a kakaóital vagyis az ősi azték forró csokoládé.

Sziasztok! Kisorsoltuk az "Édes Napok" csokoládéfesztivál nyerteseit, akik 2-2 db belépőt nyertek a hétvégére: Korpás Jujó, Gábor Mándi, Kraftsik Brigi , Alexandra Dékány, Judit Gulyás! Kérlek a vilagutazoblog@gmail.com email címre minél hamarabb írjatok egy mailt, hogy megbeszéljük a részleteket! Gratulálunk mindenkinek és köszönjük a sok hozzászólást!


Persze a sort még folytathatnánk napestig a jobbnál jobb csoki lelőhelyekkel, de most inkább maradjatok itthon és jövő hét végén szeptember 16- 18-án látogassatok el a Budai Várba az "Édes Napok" Csokoládé- és édességfesztiválra.

 

NYERJ BELÉPŐT A CSOKOLÁDÉFESZTIVÁLRA!

 

Látogass el Facebook-oldalunkra, és a Csokoládés poszt alá írd meg, melyik a kedvenc csokimárkád. A kommentelők között páros belépőjegyeket sorsolunk ki!

 

Sziasztok! Kisorsoltuk az "Édes Napok" csokoládéfesztivál nyerteseit, akik 2-2 db belépőt nyertek a hétvégére: Korpás Jujó, Gábor Mándi, Kraftsik Brigi, Alexandra Dékány, Judit Gulyás! Kérlek a vilagutazoblog@gmail.com email címre minél hamarabb írjatok egy mailt, hogy megbeszéljük a részleteket! Gratulálunk mindenkinek és köszönjük a sok hozzászólást!



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr423208322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

airdace · http://metamorfozisok.blogspot.com 2011.09.07. 11:32:18

Hát nem tudom, a belga pralinék tényleg isteniek, de a Cadburyt nem tudom megenni, olyan gejl.

És hol vannak ezek egy Valrhona csokihoz képest..?

proszpero 2011.09.07. 11:51:19

Gombóc Artúr vagyok a köbön. A csoki mindig jól jön, főleg ha az ember mélyponton van. Csokievésre mindig lehet találni okot.

Pipás István Olivér 2011.09.07. 17:36:22

khm...az IGAZI csokoládé még nem is annyira a Varlhona...inkább Amedei, Slitti,Pralus,Amano, szóval először inkább Olaszországba utaznék, utoljára Svájcba

Mentol frász 2011.09.08. 09:06:40

Hi,
Szeretnék a játékban részt venni, de nem tudom, hogy hogyan kell ezt:
"...a Csokoládés poszt alá írd meg, melyik a kedvenc csokimárkád."

Qeki · http://vilagutazo.blog.hu 2011.09.08. 11:56:57

@Mentol frász: Látogass el Facebook-oldalunkra, és a Csokoládés poszt alá írd meg, melyik a kedvenc csokimárkád. Csak ennyit kell tenned és már be is bekerülsz a játékba!

Mentol frász 2011.09.08. 12:16:17

@Qeki: nem akarok amatőrködni, de addig eljutottam, hogy a fészbúkon látom a témához tartozó írásokat (kinek, mi a kedvence). Na de, HOGYAN lehet oda bármit írni???

Qeki · http://vilagutazo.blog.hu 2011.09.08. 14:13:05

@Mentol frász: a játékban való részvételhez szükséged lesz egy Facebook profilra és akkor tudsz hozzászólni az adott bejegyzéshez.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.09.08. 23:17:16

Azért ár érték arány esetén még mindig a svájci a nyerő.

Mentol frász 2011.09.09. 07:21:51

@Qeki: előbb meg kellett nyomni a "Tetszik" gombot...

Szelid sunmalac 2011.09.09. 09:12:36

A kolni csokimuzeum maga a foldi paradicsom! Barhol vehetsz ostyakat a tartokbol, amiket aztan a belemartogatsz a forro csokifolyoba, ami az egsz muzeumon at vegigkiser! A csokiszokokutakrol nem is beszelve!

A belga csoki szerintem egy rakas szar, ehetetlenul edes es szimplan tul van hypeolva, akarcsak a Cadbury. A svajci csoki isten, de a "pralinek" mindenhol szarok. most vagy csokit eszem, vagy nem.

Mamagaio 2013.12.20. 07:45:34

Táblás csokiból ami nagyüzemi körülmények között készül és nagyon finom, az a Cadbury, egy kicsit magasabb szinten pedig a Lindt. Nemrég kipróbáltam egy Izlandi táblás csokit Sirius márkanéven és zseniális. Főleg, hogy árban is elérhető.
Belga csokiból (bonbon/praliné) a lista minőség szerint: Leonidas -> Neuhaus -> Godiva -> Pierre Marcolini
süti beállítások módosítása