Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Karácsonyi ajándékötletek világjáróknak

2011.12.09. 08:00 Qeki

Mit ajándékozhatunk világjáró szeretteinknek és barátainknak, ha nem utazást? Bőrönd, útikönyv, gps, fényképezőgép, hálózsák, sátor ... Persze ez mind remek, de nézzük,hogy ezeken a standard ajándékokon kívül mik jöhetnek még számításba!

A vadon szerelmeseinek és a Bear Grylls rajongóknak remek ajándék lehet a "túlélősztár" könyveinek valamelyike. De hogy ne csak elméletben, hanem gyakorlatban is kipróbálhassa a túlélést megajándékozhatjuk Bear Grylls, a Gerber céggel közösen megalkotott, saját nevével fémjelzett sorozat egyik darabjával, amely 10 különböző késből, macsétából, tűzgyújtó és egyéb multifunkciós eszközből áll. Talán nem árt mellé egy mini elsősegély csomagot is mellékelni, amellyel a sérülések rögtön orvosolhatók, ha esetleg nem olyan profi az illető, hogy kapásból tudja melyik növény nedve vérzéscsillapító hatású.

 Az utazó törölköző könnyű, kevés helyet foglal el, microfiber anyagának köszönhetően nedvszívó képessége sokszorosa a hagyományos frottír törölközőknek és mindemellett gyorsan is szárad. A hordozható víztisztító berendezések nemcsak a vadonban jönnek jól, hanem bizonyos nyaralóparadicsomokban is, ha meg akarjuk úszni azt a bizonyos 3 napos „kellemetlenséget”.

 

A téli sportok szerelmeseinek életmentő ajándék lehet egy lavina-jeladó készülék, mely már a bajbajutott szívverésének jelét is továbbítja.  Az ABS (AirBag System) egy speciális hátizsákban elhelyezett felfújható légzsák, amely segít fennmaradni a hó tetején, vagy az Avalung levegőszűrő rendszer, mely a hó alatti légzést segítő készülék.

 

Az extrém sportok kedvelőinek, mint a sziklamászás, hegyikerékpár, stb., ahol szükség van mindkét kézre és a koncentrációra  remek ajándék lehet a sisakkamera/fejkamera, így kezek használata nélkül örökíthetik meg és nézhetik vissza remegő családtagjaik körében a legizgalmasabb pillanatokat.

 

Igazi kávé függőknek találták ki a dugattyús kávé készítő szettet (french press), mellyel néhány perc alatt készíthetnek igazi kávét. Mindössze bele kell tenni pár kanállal a kedvenc kávéjukból, majd egy szűrőn keresztül felönteni forró vízzel, lenyomni a pumpát és kész is a kávé! Sokkal finomabb kávé készíthető vele, mint bármelyik filteres kávéfőzővel és még áramot sem fogyaszt, nem utolsó sorban pedig méretéből adódóan könnyen szállítható. De hogy a kávé forró maradjon szükség van egy termoszra is. A Contigo duplafalú rozsdamentes acél utazó termoszai remek dizájnjuk mellett órákig megtartják a kívánt hőmérsékletet és a 100%-os csöpögés mentes technológiának köszönhetően tökéletes útitársak.

Remek pakkot állíthatsz össze a gyakran repülő családtagjaidnak, barátaidnak egy nyakpárna, szemmaszk és füldugó együttessel. Örökké hálásak lesznek, mikor a sírdogáló csecsemők és csacsogó utastársak gyűrűjében álomra hajtják fejüket. Szintén nekik lehet hasznos a utazó bőrönd mérleg főleg hazainduláskor, amikor a szuvenírekkel megrakott bőrönd miatt idegesen állnak a check-in pultnál.

 Ha már a csomagolásnál tartunk, kiváló ötlet a légmentesen zárható (kompressziós nejlonzsák) főleg a női világjáróknak. Hiszen gyakran előfordul, hogy a bőrönd súlya még nem érte el a súlyhatárt, de valahogy az űrtartalom mégsem elég.  A légmentesen zárható zacskóval akár 80%-kal kisebb helyet foglalnak el a ruhák, persze azért célszerű, ha nem a kis feketeruha és az ing kerül bele.

Minden utazó számára nélkülözhetetlen kellék a hálózati adapter, hogy bárhol feltölthesse kütyüjeit.  A Vész-mobil-töltő alig nagyobb, mint egy ceruzaelem, vészhelyzetben tudjuk vele tölteni a telefont, így nyerhetünk extra 1-2 órát. Ám mi történik, ha egy nagyobb teljesítményű okostelefon, tablet vagy a gps vár töltésre és épp egyetlen elektromos csatlakozó sem áll rendelkezésre. Erre az estre találták ki a hordozható napelemes töltőket, a zsebméretűtől a hátizsákba építettig. Jó esetben egy kis napsugár bárhol befogható.

 

Az igazi megszállottaknak javaslom az aranyfóliával bevont lekaparható, egyedi világtérképet, melyet bekertezve a falra akasztva  jól látszódik mely országok várnak még arra, hogy meghódítsák.

A sokat utazó öltönyös businessmann hasznos ajándéka lehet az elegáns, hitelkártya méretű Victorinox SwissCard, mely a hagyományos, multifunkciós Victorinox svájci bicska lapos változata.

 

Kifejezetten "nőies" ajándék a Shewee, női pisilőeszköz. Nemcsak a túrázások alkalmával, de a hiányos higiéniai körülményekkel megáldott vécék esetén is hasznát vehetik ennek a célzó berendezésnek, sőt tartályának köszönhetően akkor is használható, ha se közel se távol nincs semmilyen illemhely.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ötletelést még sokáig folytathatnánk, kinek-kinek ízlése, pénztárcája dönti el, milyen ajándékkal kedveskedik szeretteinek az ünnep alkalmával.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr493438085

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Bear Grylls: A vadon törvényei 2012.01.02. 12:59:26

Egy meglepően jó könyv a táborozásról. A közelmúltban jelent meg Bear Grylls: A vadon törvényei című könyve magyarul. Akik az utolsó szóig végigolvasták a Túlélés törvényeiről szóló cikkemet, már ismerik Bear Grylls showműsoros munkásságával kapcsolato...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ben77 2011.12.09. 16:16:02

A Bear Grylls cuccok a gagyi kategóriában tartoznak!
Aki nem hiszi nézzen utána a tesztekben!

vmack 2011.12.10. 08:40:52

@nemacsuka: A Mypressi TWIST nekem azért szimpatikusabb, mert bármilyen őrölt kávét használhatsz, nem csak a saját párnáját. Árban meg kb azonos a kettő mypressi.com/
süti beállítások módosítása