Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

A Föld Órája 2012

2012.03.30. 19:26 Qeki

2012-ben már hatodik alkalommal rendezik meg az egyik legnagyobb környezetvédelmi eseményt, a Föld Óráját.
Minden év márciusának utolsó szombatján, a megrendezésre kerülő nemzetközi eseménnyel arra kérik a háztartásokat és a vállalkozásokat, hogy egy órára kapcsolják ki a lámpáikat és az elektromos berendezéseiket. A globális villanyoltás egy szimbolikus cselekedet, figyelemfelkeltés, mely azonban azt is  megmutatja, hogy  összefogással mennyit tehetünk/tehetnénk a bolygóért ahol élünk! Emberek milliói kapcsolódnak össze a gyertyafény mellett a világ minden pontján, a Föld jövőjéért!


 

Az első Föld órája eseményt 2007-ben tartották Ausztráliában, Sydney-ben. Évről évre egyre több ország csatlakozik ehhez a világméretű önkéntes kezdeményezéshez, amely megpróbálja felhívni az emberek, vállalatok, intézmények, kormányok figyelmét a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. Az akcióhoz ebben az évben eddig 142 ország csatlakozott!


 

A WWF idén is meghirdette a Föld Órája Fővárosa versenyt, melynek elnyerése országonként eltérő feltételekhez van kötve.
Magyarországon az a település viselheti büszkén ezt a címet, amelyről arányaiban a legtöbben regisztrálnak a globális mozgalom hazai honlapján az esemény kezdetéig, március 31-én 20:30-ig.

2011-ben számos nagyváros tartós környezetkímélő megoldások bevezetését vállalta: Sydney parkjaiban és utcáin LED-es közvilágítást használnak, a kolumbiai Medellinben az elmúlt évek során 337 000 fát ültettek és emellett a folyók vízgyűjtő területein parkokat létesítettek, hogy megvédjék a város vízellátását. Svédország városai az vállalták, hogy néhány évtizeden belüli zéró szén-dioxid kibocsátást érnek el, mind közül pedig Malmö városa nyújtotta be a legátfogóbb és leghitelesebb tervet, így ennek köszönhetően az elmúlt évben Föld Órája fővárosa címet tudhatták magukénak.

A WWF Föld Órája hazai fő támogatói, a Coca-Cola Magyarország, a Magyar Telekom és az Allianz Hungária Zrt. vállalást is tettek amellett, hogy jelentős támogatást nyújtanak a hazai esemény megvalósulásához.

Idén a Lánchíd ad otthont a központi lekapcsoló eseménynek. A főváros teljes díszkivilágítását lekapcsolják, elsötétül majd a Lánchíd mellett a Budai Vár, a Parlament és a Duna Korzó is.

Tehát 2012. március 31-én 20.30-kor ismét világszerte kialszanak a fények, és elkezdődik a hatodik WWF Föld Órája!

Legyetek Ti is részesei!
 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr754350815

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hamarosan itt a Föld Órája 2012.03.31. 14:57:49

  Hivatkozás: WWF Föld ÓrájaSzerkesztés alatt...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fatman 2012.03.31. 21:34:16

5-4-3-2-1 Eddig minden lámpa égett, de most leoltom!

Én ugyanis anti-demonstráltam!

Így tiltakoztam a szélsőséges környezetvédők (a "sötétzöldek") túlkapásai ellen!

nomad · http://szkaresz.blog.hu/ 2012.04.01. 07:29:06

Az ilyen hasonló akciókról érdemes lenne megkérdezni egy villamos rendszerirányító véleményét is. Mert a sötétzöld is élvezi a katonavicc témát:
És szidtak-e sokat fiam?
Engem nem,de édesanyámat:)
szkaresz.blog.hu/2010/07/06/rendszeriranyitas
süti beállítások módosítása