Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Egy reggeli tejeskávé Toszkánában

2012.11.20. 18:08 utazom.com

A legszebb olasz emlékeink közül most a napsütötte Toszkánából ragadunk ki egy tipikus reggeli pillanatot: a tejeskávé szertartását. A reggel itt is reggel: csak itt nem az irodába vezet az első utunk a fogkefét letéve, hogy a kapitalizmus végső győzelemre segítésén fáradozzunk. Nem kezdődhet el nap, hogy ne a vakító fényességben fürdő teraszon indítsuk gondolatainkat, lassan és ráérősen, a kapkodás káros, és veszélyes az emésztésre.

Toszkána_kávé.jpg

Montalcinoban, Toszkána egyik gyönyörű városkájában járunk, Firenzétől 110 kilométerre délre. A település több ezer éves etruszk hagyomány szerint dombtetőre épült, a város utcáiról, tereiről csodálatos kilátás nyílik a Val'd Orcia völgyére. Fő nevezetessége a világhírű vörösbor, a könyék szelíd lankáin termő, testes és fűszeres Brunello di Montalcino. A további képekért és cikk folytatásáért kattintsatok ide.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr644916924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása