Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Hótalpas túrázás a hegyekben

2013.01.14. 07:30 Qeki

Havas hegycsúcsok, hótól roskadozó fenyők, szikrázó napsütés és tökéletes panoráma várja a téli sportok szerelmeseit. Hív a természet, de mégis hogyan vesd bele magad a vakító, hófehér hegyoldalak kínálta hópaplanba?

Murau3.JPG

Síelhetsz, snowbordozhatsz, szánkózhatsz, de ha egyiket sem mered vagy esetleg nincs meg a megfelelő felszerelésed? Csatold fel a hótalpat és indulhat is túra. De mi is pontosan a hótalp(azás)?

Hótalp.jpg

Valószínűleg a legősibb formája a téli közlekedésnek és a egyben a legegyszerűbb téli sport is, amihez nem kell semmilyen előképzettség csak némi kondíció és persze hó. Amíg ki nem próbáljuk addig nehéz elképzelni, hogy ez az ősi végtelenül egyszerű eszköz milyen nagyszerű szórakozást jelenthet.

Murau5.JPG

Az egykoron túlélésre és munkára használt hótalpak mára az egyik legkedveltebb téli szórakozás kellékévé váltak. A cipőre csatolható hótalp segítségével havon járhatsz anélkül, hogy térdig süppednél a hóban. Remek érzés ropogó szűz havon lépkedve a lenyűgöző téli táj csodáit befogadni és átadni magunkat az önfeledt havas mókázásoknak, mint a hóember építés, hóangyalkázás stb.

Murau4.JPG
A hótalppal hátat fordíthatsz a sípályák, felvonók és hütték zajos forgatagának és érintetlen hóval borított járatlan terepen élvezheted a természet közelségét. Nem elégedtél meg a néhány órás túrával vagy a hegy tetejéről szeretnéd látni a lemenő nap utolsó sugarait akkor irány egy menedékház, ahol kipihenheted a napod fáradalmait.

Murau2.JPG

Mi eshet jobban egy hosszú túra után mint egy este a meghódított hegy tetején lévő menedékházban, ahol a kályhában ropog a tűz, a tűzhelyen pedig készül a finom vacsora?

Murau7.JPG
Ha kedvet kaptál és szívesen kipróbálnád a hótalpazást a környező országok hegyei remek lehetőségeket biztosítanak. Íme néhány túra, ahol kipróbálhatod a hótalpazást!

Murau8.JPG

Murau1.JPG

Murau6.JPG



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr625016895

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.15. 11:26:00

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ancsur24 2013.01.19. 10:00:58

gyönyörű tájképek :)
süti beállítások módosítása