Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

A legkedveltebb “szerelmes városok” Európában

2013.02.14. 10:04 Qeki

Az Agoda.com szállásfoglalási weboldal Valentin-nap alkalmából összeállította a szerelmesek kedvenc városait az ázsiai és európai országokban élő szerelmespárok utazási szokásai alapján.

A szerelmesek napjaként is emlegetett ünnep névadója Szent Bálint, az ókori Római Birodalom idején vértanúhalált halt keresztény elöljáró, akiről többféle legenda is elterjedt az évszázadok során. Az egyik szerint ő adta össze a birodalomban azokat a szerelmeseket, akiket más nem volt hajlandó megesketni. Egy másik történet azt meséli el, hogy vértanúhalála előtt csodát tett: egy vak lánynak látást adott, a szeretet erejét felhasználva. A történészek abban értenek egyet, hogy Bálint, mint történelmi személyiség, valószínűleg a harmadik században élt a mai Olaszország területén, méghozzá Terni városában. Alakja legendássá válásához nagyban hozzájárult egy 14. századi angol költő, Geoffrey Chaucer, aki verseket írt Bálintról, mint a szerelmesek védnökéről. A ma is élő Bálint-napi szokások az 1800-as évek közepére alakultak ki a legtöbb nyugati országban. Bár Magyarországon - főleg a német kisebbség körében - mindig is nagy kultusza volt Szent Bálintnak, a nyugati szokásoknak megfelelő külsőségekkel csak 1990 után terjedt el a Valentin-nap ünneplése.

Manapság viszont már nem csak apró ajándékokkal, egy kellemes vacsorával lehet megülni ezt a jeles napot, de akár egy hosszabb-rövidebb utazással is emlékezetessé tehető az ünnep. Ilyenkor a párok a hétköznapok szürke valóságától távol, csak egymásra figyelve készülhetnek a szerelmesek napjára. Hova érdemes utazni - merül fel ilyenkor a kérdés. Lepd meg párod Valentin-nap alkalmából egy utazással.

Az öt legkedveltebb “szerelmes város” az Ázsiából Európába utazó párok körében
1 Velence, Olaszország
2 Barcelona, Spanyolország
3 Amszterdam, Hollandia
4 London, Anglia
5 Párizs, Franciaország

Az öt legkedveltebb európai “szerelmes város” az Európában élő párok körében
1 Párizs, Franciország
2 Barcelona, Spanyolország
3 Budapest, Magyarország
4 London, Anglia
5 Róma, Olaszország



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr85079836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása