Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Bringával Korcula szigetén

2013.02.22. 08:12 Qeki

Hamarosan itt a tavasz, érdemes bringára pattanni és két keréken felfedező útra indulni akár itthon, akár külföldön.

Korcula4.jpg

Korcula szigete Horvátország legdélibb csücskében fekszik. Tipikus dalmát sziget mediterrán klímával és növényzettel, kristálytiszta tengerrel, szép öblökkel, kavicsos, sziklás strandokkal és körben apró szigetekkel.

Korcula.jpg


A sziget fővárosa Korcula város, vagy ahogy sokan emlegetik “Kis Dubrovnik”. Korcula óvárosának történelmi és kulturális emlékei után érdemes bejárni a változatos domborzatú buja vegetációjú sziget minden zegzugát, mely számos természeti szépséget tartogat.


Korcula2.jpg
Apró tengermelléki települések, kis strandok, dimbes-dombos utak, olivaligetek és szőlőföldek között kanyarogva, minden fordulóban egy újabb és újabb csodálatos panorámában gyönyörködhetünk.

Korcula5.jpg

Ha elfáradunk vagy csak szeretnénk kicsit felfrissülni, az egyik eldugott sziklás öböl hatalmas és hófehér kavicsokkal borított fövenye vár ránk, ahol már nyoma sincs turistáknak.
További képek és a cikk folytatása.

Korcula3.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr275097795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása