Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Beyond the Edge - a Mount Everest első meghódítóiról készült film (előzetessel)

2013.09.02. 08:03 Qeki

1953. május 29-én az új-zélandi Edmund Hillary és segítője Tenzing Norgay sherpa voltak az elsők, akik feljutottak a világ legmagasabb csúcsára a Himalájában. Az új-zélandi filmesek a legendás csúcshódításról Beyond the Edge címmel filmet készítettek, melyhez sikerült megszerezniük a Hillary család beleegyezését is. A film alapjául szolgálató eredeti felvételeken túl a mászás egyes részeit újraforgattak az eredeti helyszíneken, az új-zélandi Déli-Alpokban és a Himalájában és beleszőtték az alaptörténetet elmesélő dokumentumfilmbe.

Beyond the edge.jpg

A filmet, amelyből 3D változatot is készítettek, először a szeptemberi Torontói Filmfesztiválon mutatják be. Október 24-től kerül az új-zélandi nézők elé, az európai megjelenésről egyelőre nincs hírünk.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr1005488305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása