Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Felfedezésre váró helyek Ázsiában: Ella

2013.10.18. 07:26 Qeki

Hol található? Sri Lanka déli részén található, 140 kilométerre Kandy városától.
Mi a vonzereje? Elkerülik a szigeten Colombo, Kandy és Galle között portyázó turistahordák, úgyhogy a település tulajdonképpen az “álmos kisváros” szobrának modellje is lehetne.

Miért pont ide? Srí Lanka hegyei közé beékelődve a városka és környéke számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál: túrázás, kerékpározás, hegymászás. A környék különleges konyhája is említést érdemel, és a kisvárosi séták is felejthetetlenek, élvezve a nyugalmat, a sehová sem siető helyiek társaságát.

Mikor utazzunk? December és március között a legkellemesebb a klíma, viszont ilyenkor van a főszezon a szigeten, tehát elképzelhető, hogy ebben az időszakban kisebb-nagyobb turistacsoportok ide is elvetődnek. Mivel Ella a hegyekben található, a márciusban kezdődő száraz évszak sem elviselhetetlenül forró - éjjel még akár némi takaróra is szükség lehet.
Hogyan utazzunk? A sziget déli tengerparti településeiről viszonylag sűrűn járnak ide buszok, de a legtöbben a vonatot választják, amely a nyugati part nagyobb városaiban megáll.

Hol legyen a szállás? Akinek a jó kilátás fontos, foglaljon szobát a Tea Garden Holiday Inn szállodában . Aki inkább az amúgy csendes kisvárostól is távolabb, egy még nyugodtabb zugban szeretne meghúzódni, próbálja ki az Eeescart Family Resort hotelt. Ez utóbbi szállás a városközponttól 20 kilométerre, egy kifejezetten barátságos vidéken található.


Tippek utazóktól! A “Lipton széke” elnevezésű kilátóhoz mindenképpen érdemes ellátogatni. Ez a kiszögellés nem véletlenül kapta nevét a híres brit teakereskedőről, a cégbirodalmát 1890-től építő Sir Thomas Liptonról: már ő is nagyon szeretett ide kirándulni, ahonnan tiszta időben a távoli teaültetvények is jól látszanak.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr505580067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása