Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Üvegkalitka 4000 méteren Európa legmagasabban fekvő kilátójánál

2013.12.21. 10:35 Qeki

Gyönyörködhetünk az Alpok vonulataiban számos kilátóról és függőhídról, de eddig ilyen különleges helyről még nem. Ma adják át a  nagyközönségnek a franciaországi Chamonix feletti 3842 méter magas Aiguille du Midi csúcson épült új kilátót. A kilátó érdekessége, hogy tetőtől talpig üvegből készült (minden oldala és az alja is) így semmi sem akadályozza a  szédítő látványt. Az üvegpadló alatt 1035 méteres mélység tátong. Talán néhányak számára ismerős lehet a konstrukció, mely a chicagoi Sears Tower oldalában már borzolja a kedélyeket egy ideje.

Step-into-the-Void.jpg

A „Step into the Void” (Lépés a semmibe) nevű kilátó névre keresztelt üvegkalitka minden fala 12 mm vastag az alja pedig 3x12 cm üvegből készült. Az építmény ellenáll akár 220 km/órás szélnek is. A látogatók papucsot kapnak, hogy ne csússzanak el és hogy kíméljék a padló üvegét. A kilátó építésének költsége 2,1 millió euró, melyet 2013. szeptember 13-án kezdtek építeni és a mai napon adják át a látogatóknak.

Step-into-the-Void2.jpg

Pas_dans_le_vide.jpg

Step-into-the-Void4.jpg

Step-into-the-Void3.jpg

pas-dans-le-vide.jpg

Pas_dans_le_vide2.jpg

Step-into-the-Void5.jpg



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr395703067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Magda Szepesiné Kulhavy 2014.07.08. 18:19:15

Fantasztikus élmény lehet; papuccsal a km-es mélység felett
süti beállítások módosítása