Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

A Kotori-öböl gyöngyszemei

2014.01.28. 07:52 Qeki

Az Adria-tenger déli szakaszán, a Kotori-öbölben helyezkedik el két gyönyörű sziget, amelyeket az öböl gyöngyszemeinek is neveznek. Ez a két sziget pedig nem más mint Szent György és Szirti Madonna szigete.

Szent György szigete Perast város lakosságának temetője volt. Mai nap pedig katolikus kolostorként működik, és sajnos turisták számára nem látogatható.
A turisták számára látogatható sziget pedig a Szirti Madonna szigete. Keletkezéséhez több legenda is fűződik. Egyik szerint a sziget egy földrengés következtében jött létre. Ekkor két halász a peraszti Szent Miklós templom oltárképét egy sziklán találta. Az oltárképet visszavitték az eredeti helyre, de viszont kétszer is eltűnt, és a jelenlegi sziget helyén találták meg. Ekkor a perasztiak erre a helyre köveket kezdtek hordani, és idővel megalakult a sziget. Ez a legenda a sziget keletkezésének egyik változata.

A másik legenda szerint a peraszti tengerészek ezen a helyen süllyesztették el az ellenséges hajókat. Majd hajókkal köveket hordtak ide, és így alakult meg a sziget.Aki arra jár, mindenképp látogasson el erre a szigetre, mert biztos, hogy nem mindennapi élményben lesz része. 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr655785958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Misoo 2014.02.14. 06:51:13

A Szent György szigeten általában vajdasági magyar papok vannak, ha velük találkoztok, beengednek...
süti beállítások módosítása