Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

8 különleges síterep Európában

2014.02.16. 10:38 Qeki

Ha síelésről van szó alapvetően a Nagy Ötös jut eszünkbe (Franciaország, Svájc, Olaszország, Ausztria és Németország). Európa azonban egy valóságos sí svédasztal, mely rengeteg különleges helyet tartogat.

Bansko, Bulgária - a legjobb snowboard pályák

Bansko-Bulgaria.jpg

Szófiától 160 km-re, a Pirin hegy lábánál fekvő Banszko, Bulgária legdinamikusabban fejlődő síterepe. Csak nemrégiben fedezték fel a  külföldi síelők, így az árak jóval alacsonyabbak a nemzetközi hírű síterepek árainál. Néhány éve "a legtöbbet fejlődött síterep díját" is elnyerte a város, kiváló snowboard és sí infrastruktúrájának köszönhetően. Itt található az ország egyetlen félcsöve is a snowboarderek örömére.


Poiana Brasov, Románia - a legjobb éjszakai síelés

Poiana-Brasov-Romania.jpg
Brassó Poiana (Poiana Brasov) a Fogarasi Havasokban, fenyőerdőkkel övezett gyönyörű hegyi környezetben fekvő, nemzetközileg is elismert síközpont. A síközpont 12 különböző nehézségű pályával (3 piros, 4 kék, 3 fekete) rendelkezik és éjszaka sem áll meg az élet a kivilágított sípályáknak köszönhetően. Az árak itt is sokkal alacsonyabbak mint a felkapott európai síparadicsomokban.



Saariselka, Lappföld, Finnország - a legjobb a hideg élmény

Saariselka-Finland.jpg
Aki síelt már Lappföldön, soha nem vágyik vissza az Alpokba! A sarkkörön belül található Saariselka egy igazi téli vadon. A síelés szerelmeseinek ez maga a paradicsom,  a 180 km hosszú sípályarendszerével a kezdőtől, középhaladón át a a profikig mindenki talál magának megfelelő lejtőt. Emellett a gyönyörű erdőkben a hótalpas kirándulásra, sífutásra és szánkózásra is van lehetőség. Nem szereted a téli sportokat? Nem probléma, ülj fel a kutyaszánra vagy látogass el egy rénszarvas farmra, éjszaka pedig csodáld meg az Aurora Borealis égi játékát!



Davraz, Törökország - Európa legjobban őrzött titka

Alternative-ski-resort.jpg

Nem sok hely van a  Földközi-tenger partján, ahol síeléshez minden feltétel adott, csak Törökországban, Davrazban. A telenként leeső kb. 2 méter hó nem csak az amatőröknek, hanem a fekete pálya kedvelőinek is tartogat meglepetéseket.  Keresd fel Európa egyik legtitkosabb síparadicsomát!



Are, Svédország - a legjobb szaunák és pálinka

Alternative-skiing-resorts.jpg
Hó, pálinka és szauna - ez mind egy helyen. Svédország legnépszerűbb és egyik legnagyobb síparadicsoma. A zsúfoltság itt ismeretlen fogalom, sem a pályákon, sem a lifteknél nem kell tömegekkel számolni. A kiváló sípályákon kívül is akad bőven szórakozási lehetőség köztük Európa leghosszabb zipline pályája, és ha már elég a síelésből akkor irány a szauna, melyet helyesen "művelve" legalább annyira edzi testünket, mint a mozgás.



Zakopane, Lengyelország - legjobb panoráma 


Zakopane-Poland.jpg
Zakopanét , Lengyelország téli fővárosát talán nem kell  bemutatni. Már az 1880-as évektől kiemelt szerepet játszik a téli sportok szerelmeseinek életében, számos lehetőséget kínál a síelők és nem síelők számára is. Bár folyamatosan fejlődik, a svájci csillogás még hiányzik, azonban a csodálatos panoráma kárpótol mindenért.


Aviemore, Skócia - a legszebb táj

Aviemore-Scotland.jpg
Még Skóciában is találhatunk sípályát méghozzá nem is akármilyet. Aviemore településtől mindössze néhány kilométerre fekvő Cairngorm  1200 méterével a szigetország öt legmagasabb csúcsa közé tartozik, mely hihetetlen látványt és jó síelési lehetőséget is tartogat. Ha a körülmények megfelelőek a harminc pálya december elejétől egészen május közepéig a síelők rendelkezésére áll.



Port du Soleil, Svájc/ Franciaország - határátlépés síelve

Port_Du_Soleil.jpg
A francia és a svájci határnál fekvő síközpontban összesen 650 kilométer hosszúságú pályarendszer várja az odaérkezőket, akik akár a szomszédos országba is „átruccanhatnak”. Az összesen 278 pálya eltérő nehézségi fokokat kínál: a pályarendszerből 112 kék, 104 piros, 34 zöld és 28 fekete nehézségű pálya várja a téli sport szerelmeseit. 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr845815924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása