Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Európa 5 legmenőbb síterepe

2014.03.09. 18:23 Qeki

 

Zermatt, Svájc

Zermatt.jpgForrás

Zermatt sírégió 3900 méteres magasságával a világ egyik legmagasabban fekvő síterületeinek egyike. Az 1608 méter magasságban fekvő  városka egy meredek hegyek által határolt, mély völgyben fekszik, melyet a hatalmas piramisként emelkedő Matterhorn ural. Hála a szigorú szabályozásnak autóval nem lehet behajtani ebbe a mesebeli falucskába, így nyugodtan szippanthatunk a friss, mámorító alpesi levegőből. Zermatt pedig nem csak remek sípályákat tartogat, hanem rengeteg hangulatos helyet a palacsintázóktól a kocsmákig.


St Moritz, Svájc

St Moritz.jpgForrás

Az Engadin völgyben fekvő St. Moritz a világ egyik leghíresebb üdülőhelye, Európa első számú síközpontja, eddig kétszer adott otthont téli olimpiának (1928-ban és 1948-ban). A 1856 méteres tengerszint feletti magasságban, a  nehézségi fokok minden skáláját kielégítő, 350 kilométeres pályarendszerrel igazi klasszikus síparadicsomnak számít. Természetesen a sírégióban minden megtalálható, az infrastruktúra és a luxus felülmúlhatatlan. Ebben a kisvárosban több 4 és 5 csillagos szálloda koncentrálódik mint bárhol máshol Európában.

 

Cortina d'Ampezzo, Olaszország

Cortina-d’Ampezzo.jpgForrás

Az olaszországi Dolomitok szívében fekszik Cortina d'Ampezzo. A  síkomplexum napjainkban nem csak Olaszország, de Európa egyik legnépszerűbb síparadicsoma is. Miután a második világháború miatt az 1944-re tervezett téli olimpiát törölték, így az első olimpiát 1956-ban tartották, azóta pedig számtalan különböző világkupa versenyt rendeztek itt. A 19. század közepén igen kedvelt kiránduló- és üdülőhely volt, néhány évtizeddel később pedig már a Dolomitok királynőjeként emlegették, amelyet páratlanul szép fekvésének is köszönhetett. Az 1950-es évekre Cortina világhírű síparadicsommá vált. Ma már 115 kilométernyi sípálya várja a síelés megszállottjait.



Chamonix, Franciaország


Chamonix.jpgForrás

A francia-olasz-svájci hármas határ közelében, az Arve-völgyében meghúzódó Chamonix az egyik legismertebb üdülőhely Európában. Az Alpok főbejárata közvetlenül a legmagasabb csúcsok tövében fekszik, ahol a Mont Blanc uralja a tájat. A havas óriások képe örökre emlékezetedbe vésődik és nem győzöl újra és újra visszatérni. Itt található Európa és a világ egyik legmagasabb felvonója, mely a várost köti össze az Aiguille de Midi 3842 méteres csúcsával. Chamonix sporttörténelmi jelentősége: az első téli olimpia helyszíne volt 1924-ben. Kevés hely van a világon, ahol annyi lehetőség van az aktív kikapcsolódásra mint itt: tökéletes sífutó pályák, snowpark,   hegymászás, síelés, túrázás, siklóernyőzés stb.

Kitzbühel, Ausztria

Kitzbuhel.jpgForrás

Ausztria Tirol tartományában, az Ache folyó mellett terül el a középkori osztrák kisváros, Kitzbühel. A hangulatos alpesi városka közkedvelt síparadicsomként él a turisták szívében. A környező táj varázslatos szépségének, az aktív kikapcsolódási lehetőségeknek és a kulináris ínyencfalatok véget nem érő választékának, a számtalan nemzetközi szintű rendezvénynek köszönhetően évről évre a turisták tömegét csábítja ez a régió. Kitzbühelben éjszaka sem áll meg az élet. A bárok, diszkók mellett a helyi kaszinó is tárt kapukkal várja a síelésben el nem fáradókat.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr665851012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása