Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Horvátország - az aktív pihenés ideális helye

2014.03.13. 07:17 Qeki

Búvárkodj, kirándulj, nézz várost és élvezd az ételeket. Splitig már végig autópálya vezet, nincs 800 kilométer, ha nincs dugó, 8 óra alatt simán el lehet jutni. A spliti kikötőbből indulnak a kompok a környező szigetekre – Brac-ra, Hvarra, Korčulára.010 ADRIAn.jpg

Legközelebb Brac van, ez a második legnagyobb sziget. A komp Supetarba érkezik Splitből, innen autóval a szállásig. 012 SPLITn.jpg

Sok a lehetőség : búvárkodni Sutivanban, kirándulni a sziget magas pontjára, ahonnan jól látszik Hvar és a Bol öbölbeli híres fehér, aprókavicsos strand és az Aranyszarv, ami a víz és a széljárása szerint változtatja alakját és irányát. A kőfaragásáról nevezetes városka Pučišća, itt még az utcai kandeláber is kőből készült. Megcsodálhatjuk az útközben elő-előbukkanó épületeket, mint a Ložišća templomának harangtornyát.

Brac-ról vagy Splitből eljuthatunk Hvarra. Természetesen itt is számtalan búvárkodásra alkalmas hely akad. A vendéglátók – Dimkó - egy személyben volt szállásadó, hajóskapitány, búvároktató és szakács.
A sziget fővárosa, Hvar hangulatos főterén láthatjuk a Szent István templomot.

Splitből kiköthetünk Korčula szigetén Vela Lukán, vagy hosszabb autózással Orebićből átkelve a szigettel azonos nevű kis városába, Korčulára is érkezhetünk. Egy helyi hagyomány szerint Korčulán született Marco Polo 1254-ben, de erről azért bizonyítékok nincsenek.

Korculán is hódolhatunk a búvárszenvedélyünknek, a szállodák egy része rendelkezik saját merülő hellyel. Így különösebb búvár tudás nélkül találkozhatunk – szépiával, a polippal rokon lábasfejűvel, színes halakkal – mint a betűsügér, csigákkal, kőhallal – ezzel azért vigyázni kell! Természetes felszereléssel több a látnivaló. Tovább gyönyörködhetünk a színpompás állatokban. Különösen éjjel, amikor a lámpa fényénél a valódi színüket láthatjuk.

 És végül ne feledkezzünk meg az aktív pihenés mellett a kulináris élvezetekről. A tenger gyümölcseit kedvelők szemük mellett az ízlelő bimbóik is felséges élvezetek részesei lehetnek.

048-haltál-k.jpgFotók és szöveg: Farkas Imre (facebook.com/UtazzPixelekkel)



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr175857962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása