Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Felfedezésre váró helyek Ázsiában: Kenting

2014.03.14. 07:24 Qeki

Hol? Ez a terület Tajvan legdélebbi csücskében található.
Mi van itt? Néhány helyes kisváros, egy gyönyörű nemzeti park, buja erdőséggel borított hegyek és trópusi fürdőhelyek.


Miért érdemes ide utazni? Az outdoor-tevékenységek szerelmesei imádni fogják Kenting vidékét: szörfözésre, úszásra, túrázásra, kempingezésre számtalan lehetőség kínálkozik, de akár barlangászni is lehet. Aki mindezek után egy kis pihenésre vágyik, forró fürdőt vehet a környék hőforrásainak valamelyikében. A környékbeli kisvárosokban és falvakban elérhető áron barátságos éttermek, szállodák üzemelnek, a települések kerékpárral kényelmesen bejárhatók. Az éjszakai piac látványosságnak sem utolsó! Kentingben egy zenei rendezvény is helyet kapott: minden évben - idén április 3. és 6. között - itt rendezik meg a Spring Scream zenei fesztivált.


Mikor érdemes ide utazni? November és december a legjobb időszak a látogatásra. Februárban érdemes elkerülni a kínai újévet, júniustól októberig pedig tájfunok söpörnek végig a területen.
Hogyan érdemes ide utazni? Kenting vidékére rendszeresen indulnak buszok a közelebb eső nagyvárosokból. Aki vonattal jönne, annak először Zuoying, Kaohsiung felé kell indulnia, majd ott buszra szállnia.


Hol érdemes megszállni? Az Amanda Hotel marokkói stílusú dekorációja igencsak figyelemre méltó, ahogy a szállodát körülvevő kertek is. A Maya House B&B otthonos hely, közel van a tengerparthoz, a szobákból gyönyörű a kilátás.
Hasznos tippek: Több utazó számolt be arról, hogy a helyi tömegközlekedés kicsit nehézkes, sokkal egyszerűbb autót, motorkerékpárt vagy egy egyszerű biciklit bérelni - így is minden elérhető a környéken.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr95859567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása