Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Víz alatti luxushotelt terveznek Dubaiban

2012.05.14. 07:50 Qeki

Sci-fi filmeket idéző csészealj hotelt terveznek Dubaiban.

 

A szuperlatívuszokban bővelkedő Emírség büszkélkedhet a világ legmagasabb épületével a Burj Khalifával és számos mesterséges szigettel (pálmafákat, világtérképet megformáló szigetvilággal), melyeknek köszönhetően az ország partvonala több száz km-rel megnövekedett. Az extrém építkezésekről híres Dubaiban keresik a kihívásokat, így merült fel a Jetson-család rajzfilmbéli otthonára emlékeztető tengeri hotel ötlete. A tervek szerint a Water Discus Hotel névre keresztelt épületben 21 kétszemélyes, üvegfalú szobát alakítanának ki, amelynek a lakói felül- és alulnézetben is élvezhetik az Öböl látványát.

 

Természetesen egy búvárközpont is helyet kapna a szükséges dekompressziós kamrákkal, továbbá egy luxus spa, tetőkert, terasz és egy helikopterleszálló is.

 

Az épület alapvetően két nagyobb egy vízfelszín alatti és egy víz feletti korongból állna (és további néhány kisebb egységből), amiket a lábakban lévő lépcsők és liftek kötnének majd össze.  

 

Az épület ablakaiból csodálatos panoráma nyílik a tengerre és élővilágra, melyet a 10 méter mélyen fekvő egységből testközelből élvezhetnek a szálloda vendégei. A hotel egyesíti mindazt, amire az utazók vágynak a természet közelségét és a luxust.

 

 Bár nem a Water Discus Hotel lesz az első víz alatti szálloda, de mindenképp valami egészen elképesztőre számíthatunk.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr774507174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kinai cuccok blog · http://kinaicuccok.blog.hu 2012.05.14. 14:22:08

Nehéz az élet amikor a pénzt nem tudják hova lapátolni.

átlátó 2012.05.15. 23:50:53

Nem tudom miért érzem azt, hogy ezek nagyon rábasznak egyszer erre az agydobásra...

magyar ember teli szájjal 2012.05.16. 00:05:36

Szép. Mondjuk szex közben kínos, ha bepislog egy búvár.

kvadrillio 2012.05.16. 08:03:31

pfff.....ezt a RONGYRÁZÁÁÁÁÁST !

EZT is csak azért teszik, mert AZ ARABOKNÁL SEHOLNINCS MUNKANÉLKÜLISÉG ÉS MINDENKI NAGYON GAZDAG !.... ugye......

Roy 2012.05.16. 08:45:23

@kvadrillio: Az Emirségekben valóban ismeretlen a munkanélküliség, és valóban mindenki jól él.
Eleve 21 éves kortól mindenkit megillet egy alap összeg amiből meg tud nélni. Az egyetemek főiskolák teljesen ingyenesek. TELJESEN!!! Ez nem csak az Emirségek állampolgáraira vonatkozik, hanem az ott élő külföldiek gyerekeire is.
A külföldiek akik ott dolgoznak is tiszteségesen meg vannak fizetve.
Bűncselekmény a nullával egyenlő.
Nekem van olyan ismerősöm aki évtizedek óta él ott, egy villamos erőmű mérnökeként. Saját ház, autó. A benzin jelképes összegbe kerül. Az egészségügyi ellátás szintén teljesen ingyenes.
Úgy az oktatásban mint az egészségügyben a legjobb oktató, orvosok vannak, ezek nagy része Európából illetve Amerikából vannak.
A szállodákat, és a tengeri szigeteket nem rongyrázásból építik, hanem az olaj fogyása miatt. Természetesen nincs a világban olyan hely ahol az Emirségeknek ne lenne üzleti érdekeltsége.
Talán az egyetlen arab ország amely élhető.
Azért vannak bizonyos hátrányok is. Lehetőleg utcán ne menj részegen, mert nagyon könnyen börtönben találhatod magad néhány napra. Otthon a saját lakásodban leihatod magad a sárga agyagig.

@átlátó: Ez nem agydobás, hanem a jövő egyik biztosítása.

Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és 2012.05.16. 09:07:53

@Roy:
viszont ha pinád van, akkor számíts arra, hogy úgy fognak adni-venni, mint a marhákat szokás, és ha nem a számodra apád által kirendelt faszi kúr meg, hanem más, akkor kinyúvasztanak.

ja, és ha zsidó, keresztény, vagy ateista vagy, akkor elég nagy valószínűséggel kb. a rabszolga státuszban leszel egész életedben.

Roy 2012.05.16. 09:24:45

@Vérnyúl, Döme, Dagi, Fufu, avagy a Jó, a Rossz, és: Természetesen élnek ott is az iszlám törvények. Egyébként ez nem jellemző az Emirségekre, mint Irak, Irán, Afganistán esetében. Netán a Dubajozásra gondoltál?
A rabszolga státuszt meg honnan veszed? Mint írtam vannak ismerőseim akik már évtizedek óta ott élnek, és nem rabszolgák.

will 2012.05.16. 10:51:49

Volt egy angol újságíró, aki nem röstellt utánajárni az Emirátusok működésének. Csúnyán környezetszennyeznek ők is, tényleg magas a rabszolgák száma (nyilván nincsenek láncra verve, csak pont másnál van éppen most az útlevele 10 éve, és 27-en laknak a külvárosban egy szobában légkondi nélkül)
A vízalatti építkezésben meg az a csalóka, hogy vajon a betonozás után pont ugyanilyen szépen piroslik a korall, vagy a vízminőség átmeneti romlása után meghal-e azonnal.
süti beállítások módosítása