Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

BAHRAIN, a modern keleti sziget

2014.01.29. 07:59 Qeki

A Gulfair légitársaság Frankfurtból induló járatával érkeztünk a kis szigetország, Bahrain fővárosába, Manamába.
Az ország korábban fő bevételét adó gyöngyhalászatot mára felváltotta kőolajra épülő gazdaság.
Nagyon érdekes volt a XVI. században épült, ma már a világörökség részét képező, több – portugál, afrikai, indiai, perzsa – nép keze nyomát viselő Qal'at al Bahrain erődben tett látogatás. Az erőd közelében a sokak által ismeretlen dilmun civilizáció 4000 éves emlékei érdekes képet mutatnak az olaj pénzen épülő toronyházas szuper modern város sziluettjével.

 Manama központjára már nem jellemző a hagyomány, a globalizáció szülte fém-üveg tornyok épültek és épülnek nagy számban. Ezek között bújnak, vagy inkább nem is bújnak, hanem tűnnek ki a muszlim vallás elmaradhatatlan ima helyei, a mecsetek. A mecsetek méretei egyre inkább növekednek, az Al-Fateh Nagymecset legalább 6500 m2 és több mint 7000 hívő befogadására képes.

2010-ben, még az arab tavasz előtt volt ez a túra. Akkor még nem volt kérdés a F-1 futamrendezés. Bejutottunk a pályára és a lelátó mellett láthattunk néhány relikviát is.Elzarándokoltunk a 400 évesre becsült, vízhiány tűrő életfához, vagy ahogy az arabok nevezik Shajarat-al-Hayat-hoz.

Bahrein-036.jpg
Az állatkertet mindenhol megnézzük, ha van rá mód. Nagyon sok madárfajnak ad helyet az itteni zoo, íme néhány madárportré.

Az amúgy kihalt tengerparton még láttunk néhány - már az Iránra hangolódás jegyében - nagyon szép viseletbe öltözött, piknikező hölgy társaságot.

Bahrein-049.jpgFotók és szöveg: Farkas Imre (facebook.com/UtazzPixelekkel)

Másnap reggel: irány Irán! Folyt. köv.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr775787613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása