Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Hulladék Hotel

2010.06.05. 11:21 Qeki

A Környezetvédelmi Világnap (június 5.) alkalmából szeretném bemutatni a világ első hulladékból készült hotelét. Róma központjában, az Angyalvár mellett várja vendégeit a Corona Save The Beach Hotel. A két emeletes, három hálószobás hotel Európa strandjairól származó  12 tonnányi szemétből készült. Az építőanyagok között szerepelnek rozsdás dísztárcsák, kartondobozok, gumiabroncsok, játékok, megcsonkított hangszerek, sőt még próbababa végtagok, mindössze a ház váza a padlók és a gerendák eredetiek.


Corona Save The Beach Hotel azonban nemesebb célt szolgál, mint egy szálloda, célja a figyelemfelhívás az európai strandok állapotára. A hotelt HA Schult, német művész alkotta meg, hogy szembesítse az embereket a szeméthelyzet súlyosságával. Shult legismertebb munkája a "Trash People" az 1000, szemétből készült emberalak volt, melyek bejárták a fél világot a New York-i Brooklyn- hídtól a Gízai piramisokon át egészen a Kínai Nagy Falig.
 

Az ideiglenes szálloda mindössze néhány napig funkcionál csak hotelként június 3-7-ig, annak ellenére, hogy hatalmas népszerűségnek örvend. A környezetvédelmi project mellé állt többek között Helena Christensen dán szupermodell is, aki első vendégként egy éjszakát töltött a hotelben. Továbbá a kezdeményezés mellé állt szponzorként a Corona mexikói sörgyár is. Ha belegondolunk kissé ironikus, hiszen pont az egyik legjelentősebb szemétforrás a strandokon a fémdoboz.


Save The Beach kampány keretében www.coronasavethebeach.org oldalon lehet megszavazni azt a tengerparti szakaszt, melyet a legveszélyeztetettebbnek tartunk. A nyertes strandot csakúgy, mint tavaly az olasz Capocottat megtisztítják a szeméttől.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr522058245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása