Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

A Kígyók temploma

2010.10.15. 10:20 Qeki

Penang szigete a Maláj- félsziget észak-nyugati részén található, 2008 óta az UNESCO Világörökség része. A szigetet 1786-ban Francis Light kapitány fedezte fel, amit azóta is gyakran emlegetnek a „Kelet- Gyöngyszemének”.

A sziget legismertebb látnivalója a Georgetownban található Kígyó templom vagy eredeti nevén "Temple of the Azure Cloud", melyhez egy helyi legenda is kapcsolódik. A templomot egy hálás beteg építette a kínai származású buddhista, gyógyító papnak Chor Soo Kongnak. A legenda szerint a templom építését követően 1850-ben,  a templom befejezésének éjszakáján kígyók bújtak elő a dzsungelből és beköltöztek a templomba.  Azóta a gyógyító pap reinkarnációjaként tisztelik ezeket a szent kígyókat és évente több ezren keresik fel a templomot Chor Soo Kong születésnapján.

A templom kígyói Wagler-bambuszviperák vagy „Templomviperák” sok helyen előfordulnak a templom körül a szabadban, de a turisták csak a néhány „méregtelenített” egyeddel fényképezkedhetnek.
Sajnos a kígyók száma egyre csökken az urbanizáció miatt.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr122373463

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kukulkán 2010.10.16. 08:18:48

Én is voltam a kígyók templomában. Készítettek rólam fényképeket nyakamban a kígyókkal.
süti beállítások módosítása