Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Katonai parádé Észak-Koreában (video)

2010.10.29. 09:09 Qeki

Különleges alkalom volt az idei katonai parádé Észak-Koreában, ugyanis szokatlan módon a nemzetközi sajtót is beengedték Phenjanba.

 

A Koreai Munkáspárt fennállásának 65. évfordulója alkalmából rendezett katonai parádén már együtt jelent meg Kim Dzsong Il és fia, Kim Dzsong Un, egyben utóda is, akik a dísztribünön nézték végig a felvonulást. Az ország alapításának alkalmából a 65-ös számot egy élőkép formájában a Koreai Munkáspárt tagjai formázták meg.


 

A minden eddiginél nagyobb szabású és látványosabb katonai parádé keretében 1,2 millió főt számláló hadsereg több ezer tagja vonult fel, köztük a haditengerészeti akadémia női katonái. A phenjani Kim Ir Szen téren zajló felvonuláson a katonák mellett tankok, rakétavetők és egyéb harci járművek vonultak több órán keresztül a diktatúra erejét demonstrálva.


 

A brit napilap a Guardian stábja egy Slow Motion videót is készített az eseményről.

North Korea's Military parade in Slow Motion from Dan Chung on Vimeo.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr932407079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hozzá Szóló 2010.11.04. 08:12:44

A videón 1:58-nál milyen kedves arcú hölgyek vannak. De azért nem vitáznék velük :)
süti beállítások módosítása