Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Különleges temetők

2010.11.01. 12:48 Qeki

Az érdekes temetkezési szokások után, íme, néhány különleges temető.
 

Neptune Memorial Reef - Víz alatti temető


 

A 14 méteres mélységben fekvő Neptune Memorial Reef (Atlantis Reef) a világ első víz alatti temetője, 2007-ben nyitotta meg kapuit Miami Beach partjainál. A világ legnagyobb ember alkotta zátonya 16 hektárnyi terülten kínál tökéletes végső nyughelyet a tenger szerelmeseinek. Az elhunytak hamvait víz alatti temetkezéshez kialakított kötőanyaggal keverik, urnába helyezik, amit egy búvár egy réz vagy bronz tábla kíséretében helyez örök nyugalomra.
 

Vidám Temető

 

 

 

Az Észak – Romániában, Szaploncában található Vidám Temető már az UNESCO Világörökségi listájára is felkerült. A szokásos fekete vagy fehér helyett élénk színű, kézzel festett sírkövek láthatók, melyeken az elhunyt életének egy-egy eseményét jelenítik meg vicces versek és képek formájában. A maga nemében egyedülálló temető turisták százait vonzza.
 

 

 

 

 

 

 

 

Maffiatemető –Shirokorechenskoe Temető


 

 

Az 1990-es években Yekaterinburg-ot mindenki csak úgy ismerte, hogy az orosz bűnözés fővárosa, ugyanis az orosz maffia számos alakja és vezetője élt itt. A város temetőjét gyakran emlegetik csak, mint Maffiatemető. A drágakövekkel kirakott fekete márványsírok, lézergravírozott fotók és az ember nagyságú gránit sírkövek őrzik a maffiavezérek örök emlékét.
 

 

 

 

 

 

 

A Halottak temploma


A halottak temploma (La Chiesa dei Morti) Olaszország Urbania tartományában helyezkedik el. Ebben található az 1833-ban épült Múmiák temetője, mely akkor vált híressé mikor kiderült, hogy holtestek természetes úton mumifikálódnak. A szakemberek szerint ezt a folyamatot egy bizonyos penészfajta okozza, mely a holttesteket teljesen kiszárítja.
 

Crossbones Temető


Crossbones Temető története a középkorig nyúlik vissza. Ez volt a londoni bordélyokban dolgozó prostituáltak (vagy helyi nevükön Winchester Geese) végső nyughelye, akik bűnös életük miatt nem részesülhettek templomi temetésben. Ma színes szalagok, virágok, tollak és selyemharisnyák díszítik a temető vaskerítését.



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr502413477

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Temető a világ tetején 2010.11.07. 19:24:08

Ta­lán ke­ve­sen tud­ják közületek, hogy milyen veszélyes is valójában a Mount Everest. Úgy tartják, ha 1000 méterrel alacsonyabb lenne, bármilyen zöldfülű meg tudná mászni, mert technikailag nem tartozik a kifejezetten nehéz csúcsok k...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása