Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Városnéző-tervező weboldal

2010.11.30. 12:33 Qeki

Nem tudom ti, hogy vagytok vele, de én, ha városnézésre megyek, szeretem jó előre megtervezni a programokat. Ez persze rengeteg időbe telik, bújva az útikönyveket, térképeket és az internetet. Azonban nemrég indult egy remek ingyenes online szolgáltatás a Plan the perfect trip (plnnr.com), mely jóval könnyebbé teszi a tervezést. Jelenleg a következő világvárosok közül választhatunk: Barcelona, Dublin, London, New York, Párizs, Prága, Róma, San Francisco, Toronto és Washington.


 

Lássuk, hogyan is működik a városnéző-tervező! A kezdőoldalon először kiválasztjuk úti célunkat egyelőre még csak az előbb felsorolt városok közül, majd megadjuk az érkezési dátumunkat és, hogy hány napot szeretnénk eltölteni a városban. Ez az időtartam 2-7 nap között változhat, az eddigi adatok alapján a négynapos városnézések bizonyultak a legnépszerűbbnek.

 

A következő választási lehetőség a városlátogatás jellegére vonatkozik, választhatunk, hogy a kultúra, vagy a szabadtéri programok legyenek a középpontban, de lehetőség van gyerekközpontú városnézés megtervezésére is. Természetesen a legnépszerűbb a minden "kötelező látnivalót" tartalmazó lehetőség, melyet azoknak ajánlanak, akik először járnak az adott városban. A városnéző program intenzitását is beállíthatjuk a program segítségével, ha nem akarjuk, hogy egy hatalmas rohanásba torkoljon. Végül, hogy még a szálláskereséssel se legyen gondunk, kiválaszthatjuk hány csillagos szállodában szeretnénk megszállni.


 

Mindössze néhány pillanat után megjelenik a napokra lebontott program Google térképen is megjelenítve.  Köszönhetően annak, hogy a program számos online adatbázisból és utazási portálról gyűjt be információt (Tripadvisor, Flickr, Wikipedia, Picasa, Frommer’s és Yahoo Travel) részletes leírásokat és képeket kapunk az egyes látnivalókról.
A kapott útvonaltervet persze saját magunk számár még jobban testre szabhatjuk. A Trip Profile részben bejelölhetjük, hogy gyalogosan vagy járművekkel közlekedünk-e egyik helyről a másikra, illetve, hogy milyen étkezéseket iktassunk be a tervbe.
A tervet elmenthetjük, később módosíthatjuk vagy akár kinyomtatva magunkkal is vihetjük.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr552483341

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mestska · http://cities.blog.hu 2010.11.30. 21:09:17

nem rossz, csak nem tudom mennyire veszi figyelembe a sajátosságokat. (szerintem semennyire) Pl. hogy egyes helyekre időre kell menned a korlátozott létszám miatt vagy hogy épp sorban kell állnod sokat, vagy hogy bizonyos napokon valami olcsóbb vag yépp ingyenes és megéri akkor menni.
AZ időjárást meg egyáltalán nem veszi figyelembe, holott ha esik az eső, akkor inkább az ember újraszervezi a programját.

Beírtam neki egy hetes Barcelonát, és nem küldött ki Montserratba....

Kezdőknek jó :)

mestska · http://cities.blog.hu 2010.11.30. 21:22:14

@mestska:

bocsánat, haladóbbaknak is jó, mert pikk pakk megmutatja a térképen, a megnézendő dolgok közül mi hol van :) Persze nem ártana, ha benne lennének a tényleg érdekes dolgok, pl. ahogy ézem, az előbb említett Barcelonából a Sant Pau (ex)kórház sem, pedig igencsak klassz épületegyüttes, a modernismo egyik jelképe, UNESCO világörökség...

Johnnny · http://5432km.blog.hu/ 2010.12.02. 00:46:58

áhh kosz, pont iylet kerestem, nyáron késuluni Europai ,,korutra,, ez sokat segít..thnx

evanagy 2010.12.09. 10:51:50

Szintén egy hónapos Európai túra van tervbe nyárra vonattal, de abszolút kezdőként, szóval nagyon örülök ennek a bejegyzésnek. Be is passzíroztam a kedvencek közé. Már csak egy olyan weboldal kéne, ahol fent vannak bontásban a nem sablonos látványosságok. Már a fenti komplimentekben említetek párat amit most beleraktam a tervezetbe:)

KaticaN 2013.12.07. 10:29:26

Ugyanilyen oldal a tripomatic.com is. Ott tudsz felvenni magadnak teljesen új helyeket, útvonalakat tudsz megadni, látod mennyi idő gyalog a távolság, és azt is, hogy km-ben mennyi a táv.
süti beállítások módosítása