Related Posts with Thumbnails

Friss topikok

Világutazó Top 10 2010-ben

2010.12.31. 09:51 Qeki

Kedves Olvasók!

Ezúton kívánunk mindenkinek Nagyon Boldog, Sikerekben és Egészségben gazdag Új Esztendőt. Örömmel tölt el, hogy ennyien velünk együtt kalandoztatok, remélem jövőre is a Világutazóval tartotok. Mivel is zárhatnánk stílszerűbben ez évet, mint egy kis összegzéssel. Íme, a Világutazó 10 legnépszerűbb posztja - a statisztikák alapján -2010-ben!

A teljes posztért kattints a címekre!

10. Pajzán természeti képződmények

A természet számos olyan képződményt alkotott az idők folyamán, mely megmozgatja az emberek fantáziáját.

9. A legviccesebb közlekedési táblák

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A közlekedési jelzőtábla feladata, hogy tájékoztatást adjon az úthasználóknak. Nemzetközi tendencia, hogy ezeket a lehető legjobban leegyszerűsítsék (főleg illusztrációkat használva) és szabványosítsák, így segítve az utazóknak leküzdeni a nyelvi akadályokat. Olykor inkább mulatságosnak tűnnek ezek a táblák mintsem hasznosnak, de nem ám csak az utakon találkozhatunk elképesztő táblákkal.

 

8. Függő koporsók Kínában

A bó nép egy mára kihalt ázsiai nép, akik azonban különleges temetkezési szokásaikról mind a mai napig híresek, ugyanis halottaikat fakoporsókban, meredek sziklafalakon helyezték végső nyugalomra.

 

7. Cúcsidő a japán vonatokon

 

A japán vasútközlekedés messze földön híres megbízhatóságáról és pontosságáról. Azonban a csúcsidő maga a pokol, bár ez így van a legtöbb nagyvárosban, de azt hiszem, mondhatjuk, hogy ez Japánban extrém méreteket ölt.

 

6. Bepillantás a Skycourt kulisszái mögé

Ferihegy modernizációs beruházásának leglátványosabb 70 millió eurós költségvetésű elemét, a Skycourtot 2011. március 27-én a nagyközönség számára is átadják.

 

5. A világ legíresebb háza

A Fehér Ház, vagyis a White House, a világ legnagyobb hatalmú emberének, a mindenkori amerikai elnöknek az otthona és munkahelye. A Pennsylvania Avenue 1600 cím alatt elhelyezkedő épület kódneve az amerikai titkosszolgálaton belül Crown.

 

4. Fán legelésző kecskék

A marokkói kecskepásztorok számára a fán legelésző kecskék látványa teljesen hétköznapi, nem úgy a turistáknak. Ma már minden magára valamit is adó utazási iroda programjában megtalálható a kecskenéző túra.

 

3. A világ legnagyobb felbontású körpanorámás fotója

A világ eddigi legnagyobb körpanorámás fotójának megalkotója Jeffrey Martin. A 7886 fotó elkészítése után egy 80 gigapixeles panorámaképen mutatta be Londont. Maga a fotózás mindössze három napig tartott a Centre Point toronyház tetejéről, ezt követte a majd hat hétig tartó munka, melynek során a fényképeket egymás mellé szerkesztette.

 

2. Hogyan készült el egy 15 emeletes hotel hat nap alatt?

Számunkra szinte elképzelhetetlen, hogy akár néhány nap alatt is elkészülhet egy épület pláne, egy 15 emeletes hotel. Kínában, Csangsa városában mindössze hat nap leforgása alatt felhúzták a 15 emeletes Ark Hotelt.

 

1. A világ legextrémebb medencéje

Az extrém kalandokat kedvelő turisták körében igen nagy népszerűségnek örvend pancsolni a Viktória-vízesés peremén. Legmagasabb pontján (kb. 110méter) található a világ legextrémebb természet alkotta medencéje, ami az Ördög-medencéje nevet viseli.

 



A bejegyzés trackback címe:

https://vilagutazo.blog.hu/api/trackback/id/tr892549970

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása